LOADING

Type to search

Nöje Nyheter Världen

Kanye West: Slaveriet låter som ett val

Share

Kanye West, 40, kallar slaveriet för ”ett val” och Martin Luther King för förlegad. Nu rör rapparens intervjuer med nöjessajten TMZ och radioprogrammet ”Breakfast Club” upp känslor världen över. När du hör om slaveri i 400 år…400 år? Det låter som ett val, säger Kanye West.

Det är Kanye Wests intervjuer med nöjessajten TMZ och radioprofilen Charlamagne tha God som skapat lyssnar- och tittarstorm.

Den största anledningen är rapparens uttalanden om slaveriet i USA på 1700- och 1800-talet.

I den filmade intervjun med TMZ säger West något som många tittare tolkat som att han delvis tycker att slaveriet var de svartas eget ansvar.

– När du hör om slaveri i 400 år…400 år? Det låter som ett val, säger han.

Han fortsätter:

– Jag gillar ordet fängelse för slaveri för tankarna till svarta. Slaveri är för svarta vad förintelsen är för judar. Fängelse är något som förenar oss som en ras, svarta och vita, vi är människor.

Sågar Martin Luther King

Rapparen får mothugg av sajtens reporter Van Lathan.

– Du har rätt att tro vad du vill men det finns fakta om det du just sa. Vi måste hantera marginaliseringen som kommit som ett resultat av 400 år av ett slaveri som du påstår var ett val. Jag är förskräckt och otroligt sårad av att du har blivit någon som inte är på riktigt.

I samma intervju kallar Kanye West Donald Trump för ”my boy” och säger att presidenten är en av rapvärldens favoritpersoner.

Under samtalet med Charlamagne tha God i radioprogrammet ”Breakfast club” kritiserar West medborgarrättskämparna Martin Luther King Jr och Malcolm X och deras status i dag.

– Jag vet att det här kommer att skapa uppror, men vissa ikoner finns bara för långt bak i historien och går inte att relatera till och det är det som gör dem säkra.

Får massiv kritik

Rapparen uttrycker också sitt missnöje över att frihetskämpen och slaverimotståndaren Harriet Tubman porträtteras på den amerikanska 20-dollarssedeln.

– Då ville jag börja använda bitcoin. Det är som när du ser alla de där slaverifilmerna? Varför måste ni fortsätta påminna oss om slaveriet? Sätt Michael Jordan på 20-dollarssedeln.

Nu får Kanye West massiv kritik för flera av sina uttalanden i sociala medier.

”Jag ser det inte som ett val när alternativet är att ditt folk utrotas”, skriver en tittare på Twitter.

I samma sociala medie-kanal har upprörda fans startat hashtagen #Ifslaverywasachoise för att visa sitt missnöje.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *