LOADING

Type to search

Natur

Allt du behöver veta om Cashewnötter

Share

Cashewnötter är ett älskat mellanmål över hela världen, men hur framställs de egentligen? Från gården till förpackningen är det en komplicerad process som ligger bakom produktionen av cashewnötter. I det här blogginlägget kommer vi att dela upp hela processen så att du kan förstå vad som krävs för att producera dessa läckra nötter.

Odling av cashewnötter

Cashewträden är inhemska i tropiska klimat och växer i allmänhet i Indien och Brasilien. Trädet tar tre år på sig att nå full mognad och producerar två typer av frukter: cashewnötter och cashewnötter. Äpplena är söta och kan ätas råa eller användas i drycker eller sylt. Cashewnötterna växer i äpplets botten och bildar en njurformad nöt som sedan skördas och bearbetas vidare.

Bearbetning av cashewnötter

När cashewnötterna väl har skördats måste de avlägsnas från sitt skyddande skal innan de kan konsumeras. Detta kräver en specialiserad rostningsprocess som mjukar upp och bryter upp nöttens yttre skikt. Därefter måste arbetarna försiktigt ta bort nötten från skalet med hjälp av en pincett, eftersom den fortfarande är giftig i detta skede på grund av kontakten med anakardinsyra (ett hudirriterande ämne). Nötterna rostas sedan på nytt för att avlägsna all kvarvarande syra innan de förpackas för försäljning.

Förpackning av cashewnötter

När cashewnötterna har bearbetats kan de säljas antingen skalade eller oskalade. De oskalade nötterna kommer vanligtvis i stora säckar medan de skalade kan komma i mindre förpackningar för bekvämlighets skull. Vissa företag erbjuder dessutom smaksatta sorter, t.ex. saltade eller rostade med honung, för att öka smaken. Oavsett vilken typ av förpackning du väljer, se till att du förvarar dina nötter i en lufttät behållare, borta från värme och direkt solljus – på så sätt håller de sig fräscha längre!

Cashewnötter är ett välsmakande mellanmål som uppskattas av människor över hela världen – men visste du att det finns en hel process bakom tillverkningen av dem? Från odling på träd i tropiskt klimat till noggrann bearbetning och förpackning – varje steg längs vägen bidrar till att dessa läckra ekologiska nötter blir tillgängliga för konsumtion. Nu när du vet mer om hur cashewnötter produceras, varför inte bli kreativ med dina egna recept med dessa välsmakande godsaker? Njut av dem!