LOADING

Type to search

Hus & Hem

Bli mer kreativ med marmorkross i din trädgård

Share

Natursten är ett utmärkt sätt att lägga till skönhet och elegans i varje trädgård, marmorkross kan vara ett enkelt sätt att skapa en vackrare trädgård snabbt. Det finns så många olika sätt att använda natursten i din trädgårdsdesign.

Det kan vara allt från marmorkross och granitkantstenar till granitplattor, granithällar och gatstenar. Det finns mängder med kreativa sätt du kan införliva natursten i ditt nästa trädgårdsprojekt.

Marmorflis för stigar och som ett snyggt inslag vid kring vackra träd i rabatter

Marmorflisor är en mångsidig typ av natursten som finns i en rad olika färger, från klassiska vita och gräddiga färger till mer djärva färger som passar bra för olika inrednings ändamål. Marmorflisor används ofta i landskapsprojekt utomhus, till exempel i stigar och gångvägar.

De kan också användas inomhus för väggaccenter, bänkskivor, golv eller till och med för att omsluta eldstäder. Det unika fläckiga mönstret på marmorflisor gör dem till ett iögonfallande material som ger ett elegant intryck i alla utrymmen.

Granitkantstenar som tydligt markerar upp din trädgårds gränser

Granitkantstenar är perfekta för att lägga till ett extra och inramande lager runt din fastighet. Dessa hållbara stenar kan användas för att skapa en gränslinje runt din gård eller trädgårdsområde. Vilket kan hjälpa till att hålla djur borta. Samtidigt som de fortfarande ser estetiskt tilltalande ut.

Granithällar för altanen och granitplattor för bänkskivor och golv

Granitplattor är ett annat populärt naturstensalternativ som ofta används i bänkskivor och golv. Granitplattor finns i många olika färger och mönster så att du kan hitta en som passar perfekt till resten av ditt hems designschema.

Granit är en natursten som är mycket hållbar, vilket gör den perfekt för områden med hög trafik. Granit passar även bra till kök eller badrum där den står emot slitage från daglig användning. Vanligast är det dock att använda granit till markstenar för uteplatser och gångvägar.

Marksten som skapar snygga utemiljöer vid design av altaner och olika trädgårdsdesign

Markstenar är idealiska för att skapa uteplatser eller gångvägar runt ditt hem eller trädgårdsområde. Marksten finns i många former, storlekar, texturer och färger så att du lätt kan hitta en som passar din smak och budget.

Att använda markstenar kräver ett minimalt underhåll vilket gör dem lätta att sköta med tiden. Det är bara att sopa bort smuts och skräp när det behövs. Dessutom bleknar de inte med tiden som andra material kan göra, vilket innebär att de förblir snygga år efter år.

Dekorstenar som med enkla medel kan skapa en vacker trädgård

Dekorativa stenar för att skapa intresse i alla rum Dekorativa stenar är ett utmärkt sätt att skapa intresse och textur i alla rum, både inne och ute i huset. Små dekorativa stenar som småstenar eller grus kan användas som en accent på planteringslådor eller rabatter.

Större dekorativa stenar och dekorstenar, som exempelvis olika dekorativa stenar kan användas som en del av en fontän utomhus. Alternativt längst stigar som leder upp till husets ytterdörr. Möjligheterna med dekorativa stenar är verkligen oändliga.

Natursten är ett vackert material som har använts genom historien i hem runt om i världen. Det finns så många olika typer av natursten idag att du lätt kan hitta en som passar perfekt till stilen i ditt hem.

Från marmorflisor för stigar, granitkantstenar för ökad säkerhet, granitplattor för bänkskivor/golv/eldstäder, gatstenar för uteplatser/gångvägar och dekorativa stenar för att öka intresset.

Var kreativ med hur du använder natursten i ditt nästa bostadsprojekt! Med sin mångsidighet och hållbarhet kommer natursten garanterat att göra ett effektfullt uttalande oavsett var den placeras!