LOADING

Type to search

Mode Hälsa Hus & Hem

Börja virka med virkgarn av högsta kvalitet

Share

Hantverk blir mer och mer populärt som hobby nuförtiden. Virkning, stickning och hemsömnad. Oavsett vad du börjar att sysselsätta dig med så kommer du att älska att pyssla. Framförallt för att det är så härligt avkopplande.

Om du funderar på att börja pyssla hemma men inte vet var du ska börja eller vilka förnödenheter du ska köpa då kan virkning med virkgarn vara en bra start. Med några enkla grunder kan du snabbt vara igång med och börja skapa vackra projekt med lätthet. Du kan enkelt hitta detta online hos en välsorterad tygaffär.

På så sätt kan du enkelt klicka hem garn, broderigarn och virkgarn av högsta kvalitet. Samt tyger på metervara som exempelvis linnetyg och bomullstyg. Du kommer även kunna skapa egna vaxdukar eller kollektioner med vaxade tyger och snygga trikåer.

Behöver du komplettera med sytillbehör så hittar du allt detta hos en välsorterad tygaffär och sytillbehör affär online. Du kan få massor med inspiration online som hos exempelvis pimpahemma.se.

Vad behöver jag för utrustning för att börja med att sy, sticka och virka

Det första du behöver för alla slags pysselprojekt är rätt material. För virkning och stickning innebär det virkgarn och stickgarn i dina valda färger och texturer. Leta efter kvalitetsgarn som håller över tid, till exempel ull- eller bomullsblandningar.

Du behöver också sticknålar eller virknålar beroende på vilken typ av projekt du arbetar med. När det gäller syprojekt kan du leta efter tyger på metervara i lätt bomull som quiltbomull om du precis har börjat.

När din färdighetsnivå ökar kan du prova att experimentera med olika typer av tyger som linnetyger och bomullstyger eller till och silke. Broderitråd är också viktigt för att lägga till detaljer i dina projekt, till exempel monogram eller intrikata mönster.

Verktyg som passar bra för hantverket du tänker utföra

Förutom material finns det några verktyg som varje hantverkare behöver i sin arsenal. En bra sax kommer att vara praktisk för att klippa dina tygstycken innan du syr ihop dem. Ett måttband hjälper till att säkerställa noggrannhet när du klipper ut bitar och bestämmer hur mycket tyg du ska köpa för större projekt som täcken eller gardiner.

Andra användbara verktyg är ett strykjärn (för att pressa sömmar), nålar (för att hålla ihop delarna när du syr), en fingerborg (för att trycka nålar genom tjockare tyger) och en sömsprättare (för att ta bort stygn). Om du investerar i kvalitetsverktyg nu sparar du tid när det är väl är dags att påbörja ett nytt projekt.

Allt som krävs är lite förberedelsearbete och att samla ihop rätt förnödenheter i förväg. Med tyger och garner av högsta kvalitet till ditt förfogande kommer du att kunna skapa vackra föremål med lätthet.

Oavsett om du virkar en filt eller syr en klänning från grunden kommer det att göra stor skillnad för hur lyckad din färdiga produkt blir om du har rätt material till hands. Glöm inte bort att investera i lite kvalitetsverktyg också. Med dessa tips i åtanke borde du vara redo att börja skapa.