LOADING

Type to search

Uncategorized

Det bästa sättet att ta hand om din kashmirtröja

Share

Du har precis köpt en ny kashmirtröja och vill ta hand om den så att den håller i flera år. Det är ett smart beslut! Kashmir är ett lyxigt tyg och om du tar hand om det på rätt sätt kommer det att hålla för evigt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera det bästa sättet att ta hand om din kashmirtröja. Vi ger dig några tips om hur du tvättar den, hur du torkar den och hur du förvarar den. Så läs vidare och lär dig hur du skyddar din investering!

Kashmirtröjor – vad man ska tänka på när man köper

När det gäller kashmirtröjor finns det några saker du bör tänka på innan du köper dem. Först och främst vill du försäkra dig om att tröjan är tillverkad av 100 % ren kashmir. Det finns en hel del kashmirblandningar på marknaden, men dessa kommer inte att vara lika mjuka eller av lika hög kvalitet som en tröja av 100 % kashmir. Du vill också vara uppmärksam på tröjans vikt. En polo kashmirtröja kommer att vara varm och hållbar, men kan vara för varm att bära i varmare väder. En lättare kashmirtröja är mer mångsidig, men ger kanske inte lika mycket värme.

Hur man tvättar kashmirtröjor

Att tvätta kashmirtröjor skiljer sig från att tvätta andra typer av kläder. Kashmir är ett känsligt tyg som kan krympa eller sträcka sig om det inte tvättas på rätt sätt. Här är några tips för att tvätta kashmirtröjor:

  • Använd kallt vatten och ett milt tvättmedel. Undvik varmt vatten, som kan skada fibrerna.
  • Rör inte om tröjan för mycket. Sväng försiktigt runt den i vattnet tills den är ren.
  • Vrid eller vrid inte tröjan. Tryck i stället försiktigt på den för att avlägsna överflödigt vatten.
  • Lägg tröjan platt för att torka. Häng inte upp den, eftersom det kan leda till att den sträcker sig.

Hur man förvarar kashmirtröjor

Alla som har ägt en kashmirtröja vet att det är känsliga föremål som kräver särskild omsorg. Om du vill att dina kashmirtröjor ska hålla i många år är det viktigt att förvara dem på rätt sätt. Det första steget är att välja rätt förvaringsbehållare. En klädpåse eller en kartong som är fodrad med syrafritt silkespapper är idealisk. Undvik att använda förvaringsbehållare av plast, eftersom de kan få kashmiren att gulna och försämras. När du har en lämplig behållare viker du försiktigt ihop dina kashmirtröjor och lägger dem i behållaren. Det är också en bra idé att inkludera en påse med malkulor eller lavendel för att avskräcka malar och andra insekter. Med rätt skötsel kommer dina kashmirtröjor att hålla sig som nya i många år framöver.