LOADING

Type to search

Hus & Hem

Energibehovsberäkningar vid nybyggnation

Share

Energibehovsberäkningar vid nybyggnation och energiberäkningar för BBR, Boverket och bygglov. Då kan det vara bra att anlita en certifierad energiexpert som kan utföra U-värdesberäkningar på rätt sätt. För att bli certifierad energiexpert så krävs det utbildning på högskole eller yrkeshögskoleutbildning. Ska du anlita en energiexpert så kräv att denna är certifierad.

Vad kraven på certifierad energiexpert vid verifierad energiberäkning innebär

Det finns stora fördelar med att anlita en certifierad energiexpert och när du senare behöver ha en verifierad energiberäkning, där ställs nämligen kravet på att det finns en certifiering. Detta innebär att experten utfört sin utbildning på högre nivå, som på yrkeshögskola, högskola, universitet. Det krävs även en erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen på minst 5 år.

Energibehovsberäkning och priser, vad kostar en energiberäkning i pris?

Behöver du får ett energiberäknings pris så kan du få en preliminärt prisberäkning på energiberäkningen? Då kan du vända dig till exempelvis Energiberäkningar, dessa har certifierade energiexperter och du kan få mer inspiration och lära dig mer på energiberakningar.se samt ställa en offertförfrågan.

Det finns generella prisbilder för utförande men det kan variera stort, beroende på ditt uppdrag. Att beskriva ditt ärende på ett utförligt sätt och ett syfte bakom, kommer ge dig den bäst anpassade prisbilden för ditt projekt.

Hur du kan få den bästa aktuella bilden av din fastighets energibehov

Energieffektivitet har blivit något som är allt viktigare för alla som är ägare av en fastighet. Att kunna erbjuda marknadsmässiga hyror och att skapa en energieffektiv fastighet som är bäst anpassad efter det gällande klimatet. Att se till så att fastigheten använder resurserna rätt har blivit ett krav då vi idag har begränsad tillgång till energi att tillgå.

Att utföra en energiberäkning genom att börja med en energibehovsberäkning så kommer du skaffa en bra bild över vilka åtgärder du behöver prioritera först. Det kan i många fall löna sig att välja rätt sorts energiåtgärd som att tilläggsisolera taket först än att ersätta fönster som håller ett bra U-värde.