LOADING

Type to search

Teknik Sverige

Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro: Banbrytande Teknik i Din Hand

Share

Förra årets efterlängtade lansering av Google Pixel-telefoner i Sverige skapade stor uppmärksamhet. I år, med Pixel 8-lanseringen, fortsätter Google sin närvaro på den svenska marknaden, men med en något mer återhållen attityd. Med en titt under huven och på de nya funktionerna, låt oss utforska vad Pixel 8 och Pixel 8 Pro har att erbjuda för svenska smartphone-entusiaster.

Design och Material

När det kommer till design har Pixel 8 och Pixel 8 Pro inte genomgått några drastiska förändringar. De behåller den karakteristiska breda kameraremsan och har fått något rundare kanter. Materialvalet för ramar har en miljömedveten touch med återvunnen aluminium. Skärmen på Pixel 8 Pro är skyddad av Gorilla Glass Victus 2, medan Pixel 8 använder första generationens Gorilla Glass Victus.

Prestanda och AI

Under huven har telefonerna uppgraderats med Googles egen Tensor G3-processor, som erbjuder betydligt förbättrad AI-prestanda jämfört med föregångaren. Den ursprungliga Tensor G1 får nu en tiofaldig ökning i AI-prestanda, vilket märks särskilt i bild- och videobehandling samt i samtal. En spännande ny funktion är möjligheten att ta bort bakgrundsljud från inspelade videor.

Skärm och Uppdateringsfrekvens

Pixel 8 har en 6,2-tums skärm, medan Pixel 8 Pro stoltserar med en 6,7-tums skärm. Båda har en uppfriskningsfrekvens på 120 Hz, men Pixel 8 Pro kan anpassa den ner till 1 Hz för att förbättra batteritiden, medan Pixel 8 kan växla mellan 60 och 120 Hz. Båda skärmarna har imponerande maximal ljusstyrka, med Pixel 8 på 2000 nits och Pixel 8 Pro på 2500 nits.

Kameraförbättringar

Båda modellerna har fått uppgraderade kameror. Pixel 8 har en huvudkamera som är 21 procent ljuskänsligare och en vidvinkelkamera med autofokus. Detta möjliggör ett nytt makroläge som ger användarna ännu mer mångsidighet. På Pixel 8 Pro är samtliga kameror nya, inklusive en högupplöst vidvinkelkamera och en telekamera med fem gångers optisk zoom. Kameraappen har också fått ett pro-läge som ger användarna kontroll över inställningarna och möjligheten att fota i raw-format.

Nya Bildfunktioner

Pixel 8 Pro erbjuder unika funktioner som ”Best Take”, som tar en bildserie när du tar en gruppbild och ser till att alla ser sitt bästa ut. Magic Editor har också uppgraderats för att inte bara ta bort objekt i bakgrunden utan även flytta och skal om personer på bilderna. En exklusiv funktion i Pixel 8 Pro är en inbyggd termometer som ger dig temperaturuppgifter när du pekar kameran mot ett objekt.

Mjukvarufunktioner och Språkbegränsningar

Google satsar stort på mjukvarufunktioner som ger Pixel-telefoner en unik upplevelse. Tyvärr är många av dessa funktioner ännu inte tillgängliga på svenska. Exempelvis saknas funktionen som visar vem som ringer och varför i textform utan att behöva svara.

Framtida Löften

Trots språkbegränsningar har Google åtagit sig att fortsätta förbättra sina Pixel-telefoner genom systemuppdateringar och ”feature drops.” En lovande utveckling är att Pixel 8-serien kommer att få årliga Androidversioner i hela sju år framåt i tiden.

Pris för Pixel 8 och Pixel 8 pro

Det är värt att notera att Pixel 8 och Pixel 8 Pro har blivit dyrare jämfört med förra årets modeller. Detta indikerar att Google försöker konsolidera sin närvaro på den svenska marknaden. Pixel 8 startar från 9960 kronor med 128 GB lagringskapacitet (utan möjlighet till minneskort), medan Pixel 8 Pro börjar på 13090 kronor för 128 GB. För dem som kräver mer lagringsutrymme, finns det alternativ med högre kapacitet tillgängliga.

Sammanfattningsvis erbjuder Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro en imponerande uppsättning funktioner, inklusive kameraförbättringar, avancerad AI, och en långsiktig åtagande för mjukvaruuppdateringar. Trots prishöjningen kommer dessa telefoner att vara ett lockande alternativ för många svenska användare som söker en förstklassig smartphone-upplevelse.

Tags:

You Might also Like