LOADING

Type to search

Mode

Hur du hittar rätt storlek på barnkläderna

Share

Det finns några saker att tänka på när du handlar barnkläder. Söker du rena märkeskläder så brukar Levis kids, Lyle & Scott Junior och Nameit vara bland det som toppar märkena som föräldrar gillar mest. Du bör även tänka på klimatet och säsongen. Om det är ett varmt klimat vill du ha lätta, luftiga tyger som inte gör ditt barn för varmt. Är det däremot kallt vill du gärna ha lite tjockare tyger som håller barnet varmare.

Välj barnkläder som passar barnets ålder och aktivitet

Du bör också tänka på vilka aktiviteter ditt barn kommer att ägna sig åt. Om barnet kommer att springa och leka mycket vill du ha kläder som inte hindrar barnet från att röra sig och som inte blir för smutsiga. När du använder en karta över storlekar ska är det bra att tänka på att det skiljer sig mycket i barnens tillväxtkurvor och det oftast är bättre att köpa lite för stort än än tvärtom.

Om du är osäker på vilken storlek du ska köpa, så är det även bra att även tänka på att det även skiljer sig åt mellan olika märken om det är av något lägre kvalitét och pris. Det kan även vara bra att tänka på att vid frekvent tvätt av plaggen, vilket oftast krävs när barnen är mindre, då är det att föredra om kläderna har något högre kvalitét. På så sätt håller det oftast storleken och färgen vid frekventa tvättar även i lite högre temperaturer.

När du köper baby- och barnkläder välj helst ekologiska märkeskläder

När du skapar en ny garderob för dina barn kan det vara svårt att hitta rätt storlek för barnets ålder. Barnkläder och babykläder som är för stora eller för små kan vara obekväma och få ditt barn att se slarvigt ut. Barn växer snabbt, så du vill inte köpa kläder som är för små eller är allt för stora. Vilket ibland är ett problem om någon anhörig köpt presenterna flera månader tidigare. För att hitta rätt storlek på dina barnkläder kan du använda en storlekskarta. Storlekstabeller finns tillgängliga på nätet eller i butik och de talar om för dig vilken storlek på kläderna som passar ditt barn.