LOADING

Type to search

Hälsa

Parterapi: Vad ni kan få ut av det och hur det kan hjälpa er relation

Share

Parterapi är en process som kan hjälpa par att reparera och förbättra sina relationer. Den kan ge båda parter ett säkert utrymme för att dela med sig av sina tankar och känslor och kan hjälpa till att identifiera roten till eventuella problem. Om du överväger parterapi kommer den här artikeln att ge dig en bättre förståelse för vad du kan förvänta dig. Vi kommer att diskutera fördelarna med parterapi samt hur den kan hjälpa ditt förhållande.

Vad är syftet med parterapi?

Parterapi kan hjälpa till att förbättra kommunikationen och problemlösningsförmågan. Den kan också hjälpa till att identifiera eventuella negativa beteendemönster och ta itu med dem direkt. I parterapi får du möjlighet att lära dig mer om dig själv och din partner. Detta kan vara en mycket ögonöppnande upplevelse som kan hjälpa er att förstå varandra bättre. Parterapi är ett utmärkt sätt att arbeta med ert förhållande och kan gynna båda parter på många sätt. Om du överväger parterapi uppmanar vi dig att ta kontakt med en kvalificerad terapeut som kan hjälpa dig att komma igång.

Hur väljer jag en parterapeut?

Alla terapeuter är inte lika bra. När du letar efter en parterapeut är det viktigt att hitta någon som du känner dig bekväm med och som har erfarenhet av att arbeta med par. Det är också viktigt att terapeuten är kvalificerad för att arbeta med par. Du kan be dina vänner och din familj om rekommendationer eller leta efter en terapeut som utför parterapi online. När du har hittat några potentiella terapeuter rekommenderar vi att du intervjuar dem för att se om de passar dig och din partner

Vad kan jag förvänta mig av parterapi?

Parterapi genomförs vanligtvis i veckosessioner. Varje session kommer att pågå i 50 minuter till en timme. Under denna tid kommer du och din partner att kunna dela era tankar och känslor öppet med terapeuten. Terapeuten hjälper dig att identifiera eventuella negativa beteendemönster och arbetar tillsammans med dig för att hitta sätt att förbättra ert förhållande. Parterapi är en samarbetsprocess och det är viktigt att båda parter är engagerade i att arbeta med förhållandet.