LOADING

Type to search

Uncategorized

Petter Körberg Björklund – så lyckades han med eget företag

Share

Petter Körberg Björklund är akutläkare som brinner för prehospital vård och akutsjukvård utanför sjukhuset. Han har många års erfarenhet av arbete på flera av de största akutmottagningar i landet. Idag driver han eget bolag, nämligen Medico Akutläkare Stockholm AB där han bedriver tjänster inom den han brinner för, nämligen som ansvarig läkare vid idrottsevenemang, konserter osv. Han är även utbildad expeditionsläkare och har arbetat i både Afrika och Centralamerika. Det är också därför han erbjuder att delta som expeditionsläkare vid expeditioner, äventyrsresor, tv-produktioner och skolresor.

Hans framgång och egna bolag

Framgången och passionen kommer från hans brinnande intresse av att alltid lära sig mer. Han har ett stort utbildningsintresse och har utbildat yngre läkarkollegor, läkarstudenter och sjuksköterskor i akut omhändertagande av sjuka, ultraljud etc. Han är även vad vid att hålla föreläsningar inom ämnet akutsjukvård och har tidigare anlitats för föreläsningar med gott betyg.

Man kan verkligen säga att han har valt rätt yrke då det råder inga tvivel om att sjukvården behövs och det märks verkligen i pandemitider som dessa, då dem behövs mer än någonsin. Sjukhusen har besöksförbud vilket är ett bra sätt att hantera smittspridningen av viruset på. För läkarna är det inte lätt, då det är extra viktigt för dem att hålla sig friska eftersom att det råder en brist på läkare.