LOADING

Type to search

Uncategorized

Reishi- och chagasvampar: Vad används de till?

Share

Chagasvampar och Reishisvampar är två typer av svampar som används i medicinska syften och som nootropics. Chagasvampar finns främst i kalla klimat, medan Reishisvampar finns över hela världen. Båda dessa svampar har en lång historia av användning inom traditionell medicin, och de studeras nu för sina potentiella hälsofördelar. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera användningsområdena för chagasvampar och reishisvampar och hur de kan gynna din hälsa!

Har använts i århundraden

Chagasvampar har använts i århundraden inom traditionell medicin. Den viktigaste aktiva ingrediensen i chagasvampar är betaglukan, som är en typ av polysackarid. Betaglukan har immunstärkande och antiinflammatoriska egenskaper, och den studeras också för sina potentiella cancerbekämpande effekter. Chagasvampar konsumeras oftast som te, men de kan också tas i kapselform.

Reishi-svampar är en annan typ av svamp med en lång historia av användning inom traditionell medicin. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i Reishi-svampar är ganoderinsyra, som har antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper. Reishi-svampar konsumeras oftast som te eller extrakt, men de kan också tas i kapselform.

Vilka är hälsofördelarna?

Vilka är de potentiella hälsofördelarna med chaga svamp och reishisvampar? Chagasvampar och risgrynsgröt har båda immunstärkande egenskaper, vilket innebär att de kan hjälpa till att bekämpa infektioner och sjukdomar. Dessutom har båda svamparna antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan bidra till att minska inflammation i hela kroppen. Slutligen studeras chagasvampar för deras potentiella cancerbekämpande effekter, medan Reishisvampar studeras för deras potentiella förmåga att förbättra leverfunktionen.

Om du letar efter ett naturligt sätt att stärka ditt immunförsvar eller minska inflammation, överväg att lägga till chagasvampar eller reishisvampar i din kost! Båda dessa medicinska svampar är allmänt tillgängliga och lätta att lägga till i din favoritmat och dina favoritdrycker .

Vilka är de potentiella biverkningarna av att äta chaga- och reishisvampar?

Även om båda svamparna i allmänhet anses vara säkra, kan de orsaka lindriga biverkningar hos vissa personer. Den vanligaste biverkningen av chagasvamp är matsmältningsbesvär, medan den vanligaste biverkningen av reishi svamp är trötthet. Om du upplever några biverkningar efter att ha ätit någon av svamparna ska du sluta ta dem.