LOADING

Type to search

Sverige

Skillnaden mellan en e-cigg och en vape penna

Share

Många människor använder begreppen e cigg och vape penna synonymt, men det finns faktiskt en stor skillnad mellan de två enheterna. E-cigg är utformade för att se ut och kännas som traditionella cigaretter, medan vape-pennor är större enheter som mer liknar pennor eller små rör. Här är en mer detaljerad uppdelning av de viktigaste skillnaderna mellan e-cigg och vape-pennor.

E-cigg vs Vape Pennor: De viktigaste skillnaderna

  1. Storlek – En av de mest uppenbara skillnaderna mellan e-cigaretter och vape-pennor är storleken. E-cigaretter är mycket mindre än vape-pennor, vilket gör dem mer bärbara och lättare att dölja. Vapepennor tenderar däremot att vara skrymmande och iögonfallande.
  2. Batteritid – En annan viktig skillnad är batteritiden. E-cigaretter har vanligtvis kortare batteritid än vape-pennor, vilket innebär att du måste ladda dem oftare. Vape-pennor har vanligtvis bättre batteritid eftersom de använder större batterier.
  3. Kostnad – E-cigaretter är i allmänhet billigare än vape-pennor, även om det finns en stor prisskillnad för båda typerna av apparater. I allmänhet kan du dock räkna med att betala mer för en vape penna än för en e-cigarett om man räknar med kostnaden av batterier till e-ciggarett.
  4. Nikotintillförsel – E-cigaretter och vape-pennor kan användas för att tillföra nikotin, men de fungerar på olika sätt. E-cigaretter värmer nikotinvätska och omvandlar den till ånga som sedan inhaleras av användaren. Vape-pennor däremot använder vekar och spolar för att värma torra nikotinörter eller oljor och producera ånga som användaren inhalerar.
  5. Smakalternativ – En av fördelarna med att använda en e-cigarett eller vape penna är att du kan välja mellan många olika smaker när du köper nikotinvätska eller torra örter/oljor. Några vanliga smakalternativ är tobak, mint, choklad, kaffe och fruktsmaker.

Om du försöker bestämma dig för om du ska köpa en e-cigarett eller en vape penna är det viktigt att ta hänsyn till dina behov och preferenser. Om du letar efter en enhet som är liten och lätt att dölja kan en e-cigarett vara ett bra alternativ för dig. Om du inte har något emot att bära runt på en större enhet och vill ha bättre batteritid kan en vape-penna vara ett bättre val. I slutändan är det upp till dig att avgöra vilken typ av enhet som är rätt för dig utifrån dina individuella behov och preferenser.