LOADING

Type to search

Teknik Företagande

Snabbare och stabilare nätverk med smartoptics

Share

Letar du efter den senaste tekniken på 400ZR eller 400G eller 400G transceiver och behöver hitta en bra lösning för ROADM eller en 400g DWDM, IP over DWDM, och 100g DWDM? Du kanske behöver en QSFP28, eller en SFP+ fiber till ditt nätverk då kan du söka vidare på exempelvis smartoptics.com som har mer information om vilka system som fungerar bäst i hop.

Vad används en multiplexer till

När du behöver ansluta flera signaler till en enda ingång eller utgång kan du använda en multiplexer. En multiplexer (även kallad mux) använder tekniken multiplexing, och är en enhet som låter dig välja en av flera ingångar och ansluta den till en enda utgång. Du kan tänka på den som en omkopplare som du kan använda för att dirigera signaler från olika källor till olika destinationer.

Multiplexer finns i många olika storlekar och antalet ingångar och utgångar varierar beroende på modell. Den vanligaste typen av multiplexer har två ingångar och en utgång, men du kan också hitta modeller med fyra, åtta eller till och med fler ingångar. Multiplexer kan användas för att skapa alla möjliga intressanta kretsar till exempel en dataväljare. En multiplexer för fiberoptiska nätverk brukar oftast benämnas för multiplexer för fiber optic network som exempelvis ROADM.

Hur fungerar en optisk/optical transceiver i nätverk

Om du har en optisk transceiver kan du använda den för att ansluta datorn till ett optiskt nätverk. Detta kan ge dig höghastighetsdataöverföring och kan också användas för att ansluta till andra enheter i nätverket. Om du vill använda en optisk transceiver måste du köpa en som är kompatibel med datorns portar. När du har anslutit transceiver kan du sedan använda den för att ansluta till alla andra enheter i nätverket. Det finns olika typer av varianter på transceivers som passar exempelvis högkapacitets DVDM som stödjer en 400G som en 400G transceiver eller en SFP+.

Vad innebär det att använda svart fiber, det som brukar benämnas dark fiber inom nätverksvärlden

Om du vill ha en riktigt snabb internetanslutning kan du överväga att använda svart fiber. Mörk fiber är en term som används för att beskriva oanvända eller obelysta optiska fibrer som kan hyras från kommunikationsoperatörer. Dessa fibrer används vanligtvis av stora organisationer som kräver extremt snabba anslutningshastigheter, till exempel universitet och företag. Även om Dark Fiber kan vara dyrare än andra typer av internetanslutningar är hastigheten och tillförlitligheten oöverträffad. Om du behöver en ultrasnabb och tillförlitlig internetanslutning kan dark fiber vara rätt alternativ för dig.

Även om svartfiber vanligtvis är dyrare än traditionella bredbandsanslutningar kan de erbjuda hastigheter på upp till 10 Gbps (gigabit per sekund), vilket gör dem idealiska för företag som behöver överföra stora mängder data snabbt. Om du tror att en svartfiberanslutning kan vara rätt för ditt företag kan du kontakta ett lokalt telekommunikationsföretag för att se om det finns några mörka fibrer tillgängliga i ditt område.

På Smartoptics.com kan du hitta mer information om 400ZR, 1400G eller 400G transceiver, 400g DWDM, IP over DWDM, och 100g DWDM så att du kan skapa det snabbaste nätverket till ditt företag.