LOADING

Type to search

Hus & Hem

Vad är epoxilim och vad används det till?

Share

Epoxylim är ett tvåkomponentslim som består av harts och härdare. Det kan användas för en mängd olika ändamål, bland annat för att reparera trasiga föremål, limma ihop metallytor och skapa vattentäta tätningar. Epoxylim är otroligt starkt och hållbart, vilket gör det till det perfekta valet för många olika tillämpningar. I det här blogginlägget diskuterar vi de olika användningsområdena för epoxilim och hur man applicerar det på rätt sätt!

Några av de vanligaste användningsområdena för epoxylim är bland annat:

  • Reparation av trasiga föremål som t.ex. keramikfigurer eller glasföremål
  • Limning av metallytor tillsammans, till exempel aluminium eller rostfritt stål
  • Skapa vattentäta tätningar runt VVS-armaturer eller båtar

Det är relativt enkelt att applicera epoxylimmen det finns några saker du måste tänka på för att få bästa möjliga resultat. För det första ska du se till att båda ytorna som du försöker limma ihop är rena och fria från smuts och skräp. Blanda sedan ihop lika delar av harts och härdare tills de är ordentligt blandade. När du har gjort detta applicerar du epoxylimmet på en av ytorna med hjälp av en pensel eller spatel. Se till att sprida det jämnt över ytan. Tryck slutligen ihop de två ytorna ordentligt och håll dem på plats tills epoxylimmet har satt sig (detta tar vanligtvis cirka 24 timmar).

Om du letar efter ett starkt och hållbart lim är epoxylim ett utmärkt alternativ! Du hittar ett stort utbud av epoxylim på paintpro.com.