LOADING

Type to search

Hus & Hem

Vikten av en underhållsplan för din BRF

Share

Visste du att det är viktigt att ha en underhållsplan för att din bostadsrättsförening eller BRF ska må bra? En underhållsplan hjälper till att hålla reda på allt nödvändigt arbete som behövs för att underhålla din fastighet, samtidigt som den ger en sammanfattning av kostnaderna och när de behöver göras. Läs vidare för att få veta mer om varför din BRF bör ha en underhållsplan!

Vad är en underhållsplan?

En underhållsplan liknar en hälsodeklaration för din byggnad eller fastighet. Den förklarar vad som behöver göras, när det behöver göras och vad kostnaden kommer att bli. Generellt sett kan dessa planer sträcka sig från 15-30 år framåt i tiden. Ju längre planen är, desto mer kontroll har du över framtida underhållskostnader. Det är också viktigt att du behandlar din underhållsplan som ett dokument i ständig utveckling så att den kan förbli aktuell med eventuella förändringar eller trender på bostadsmarknaden.

Varför bör min BRF ha en underhållsplan?

Att ha en underhållsplan säkerställer att allt nödvändigt arbete tas om hand och att inget faller mellan stolarna. Eftersom styrelserna byts ut regelbundet i de flesta BRF:er gör ett organiserat och lätt att följa dokument som detta det lättare för nya styrelseledamöter att övergå till sina roller och få en förståelse för vad som behöver göras vid varje given tidpunkt. Dessutom gör det det möjligt för alla boende i byggnaden eller föreningen att hålla sig informerade om alla kommande projekt eller uppgifter som planeras för framtiden. Behöver du hjälp med en underhållsplan i Stockholm, ta då kontakt med OVKcenter så hjälper dem dig.

Underhållsplaner är viktiga dokument som hjälper till att hålla reda på allt nödvändigt arbete som behövs för att hålla fastigheterna igång smidigt och effektivt över tid. De ger inte bara en överblick över kostnader och tidsramar, utan gör också övergången mellan styrelseledamöter enklare genom att tillhandahålla en organiserad guide över vad som behöver göras vid varje given tidpunkt.