LOADING

Type to search

Hus & Hem

Vilken pool är rätt för dig? Glasfiberpooler, betongpooler och termopooler

Share

I sommar kan du ta steget och installera en pool på din bakgård. Simning är ett utmärkt sätt att svalka sig under de varma månaderna, och det finns många olika typer av pooler att välja mellan. Om du är osäker på vilken typ av pool som är rätt för dig kan du läsa vidare för en översikt över de tre vanligaste typerna: glasfiberpooler, betongpooler och termopooler.

Glasfiberpooler tillverkas av ett gjutet glasfiberskal som sedan placeras i marken. De är vanligtvis billigare än betongpooler och kan installeras snabbare. De håller dock kanske inte lika länge som betongpooler.

Betongpooler är den mest populära typen av pool. De är hållbara och kan anpassas till vilken form eller storlek som helst. De är dock dyrare än glasfiberpooler och tar längre tid att installera.

Thermopooler använder värmeenergi för att värma vattnet, vilket gör dem idealiska för bad året runt. De tenderar att vara dyrare än andra typer av pooler, men de kan ge många år av glädje.

Något viktigt som jag behöver tänka på?

Om du funderar på att installera en pool på din bakgård finns det några saker du måste ta hänsyn till. För det första måste du bestämma dig för vilken typ av pool som är rätt för dig. Det finns tre huvudtyper av pooler: glasfiberpooler, betongpooler och termopooler. Varje typ har sina egna för- och nackdelar som du bör överväga innan du fattar ett beslut.