LOADING

Type to search

Teknik

5 saker du kan använda lustgas till

Share

Lustgas har den kemiska formeln N2O, den är alltså uppbyggd av två kväveatomer och en syreatom. Lustgas är en icke-brännbar gas som främst används som ett läkemedel i form av andningshjälp. Denna gas påverkar hjärnan så att man slappnar av och inte känner av smärtan lika starkt. Lustgas som andningshjälp används vanligast under förlossning och för vissa fungerar den bättre och för vissa inte alls.

I en gräddsifon så förekommer lustgas som ger grädden mer luftig, nästan som att det vore vispad. Gräddsifon patroner behöver ibland bytas ut. Hos lust-gas.se kan du köpa lustgas patron till gräddsifon.

Fler användningsområden

För något år sedan så publicerades en artikel om att lustgas användes som en partydrog i Sverige. Detta efter att lustgas har varit en partydrog i Storbritannien i många år. Lustgas ska ha sålts helt öppet på flera nattklubbar runt om i Göteborg, trots att den är helt laglig så är det ett växande fenomen.

Lustgas på tub eller tank används för att fylla upp ballonger är smidigt och går även väldigt snabbt att fylla upp. Vanligast är att man köper en större tank med lustgas som sedan kan fylla upp en större mängd ballonger.