LOADING

Type to search

Hus & Hem

5 tips för att bygga en egen stuga i byggsats

Share

Det är viktigt att komma ihåg att alla stugor i byggsats inte är lika och att vissa är utformade för personer med mer erfarenhet av att bygga än andra. Vissa stugbyggsatser kommer med färdiga väggar, medan andra inte gör det. Det finns också hela paket med sovstuga i byggsats, mer renodlade gäststugor upp till billiga friggebodar och Attefallshus upp till hela 30 kvadratmeter.

Om du inte har erfarenhet av att bygga måste du räkna in kostnaden för att anlita någon som sätter upp väggarna åt dig. Dessutom måste du räkna in kostnaden för att anlita någon för att installera tak, fönster och dörrar till ditt stugbygge.

Om du letar efter en byggsats som är utformad för personer med viss erfarenhet av att bygga, se till att fråga återförsäljaren om byggsatsen levereras med en planritning och bygginstruktioner. Dessa kan du oftast ladda ner från leverantörens hemsida innan du beställer så du kan se om du behöver komplettera med kunskaper eller få vissa moment förklarade för dig av en erfaren byggare.

När du väljer ett kabinpaket är det viktigt att tänka på följande

  • Det tillgängliga utrymmet
  • Kvalitet på byggsatsen
  • Priset på stugan

Här är fem tips som hjälper dig att få ut det mesta av ditt stugbygge:

1. Planera i förväg. Det är viktigt att du har en klar uppfattning om hur du vill att din stuga ska se ut innan du börjar bygga. På så sätt kan du se till att den byggsats du väljer är kompatibel med dina designplaner.

2. Välj rätt byggsats. Alla byggsatser för småstugor är inte lika bra. Se till att du väljer ett som är av hög kvalitet och som klarar av slitage.

3. Följ instruktionerna noggrant. Det är viktigt att du läser och följer instruktionerna som följer med ditt stuga i byggsats. På så sätt kan du se till att byggandet går smidigt och att din stuga är strukturellt sund.

4. Ta hjälp om det behövs. Var inte rädd för att be om hjälp om du behöver det under byggprocessen.

5. Ha roligt när du bygger, och ta många mysiga fikapauser. Att bygga sin egen stuga kan vara en rolig och givande upplevelse, så se till att njuta av den!