LOADING

Type to search

Hus & Hem

Fördelar med att välja glasräcken till din balkong

Share

Glasräcken till din balkong har flera fördelar jämfört med andra typer av räcken. Den kanske mest uppenbara fördelen är att de är oftast är genomskinliga. Detta ger din balkong en mer öppen och luftig känsla.

Detta kan vara en bra funktion om du vill få ut det mesta av din utsikt. Det finns även tonade glas som du kan använda i ditt glasräcke som fungerar bra både på balkong, inomhus och altan.

Glasräcken till din balkong som har utformats för att vara säkra och hållbara

Glasräcken är också mycket robusta och hållbara. Till skillnad från andra räcken som trä eller metall korroderar eller rostar glas inte, så det håller i många år med minimalt underhåll.

Glas är också mindre benägen att skeva eller sjunka ihop än andra material, vilket gör det till ett säkrare val för din balkong. Glasräcken ett utmärkt sätt att lägga till lite extra stil och elegans till ditt hem.

Montera glasräcken inomhus

Att installera glasräcken inomhus kan vara ett bra sätt att förbättra utseendet på ditt hem och ge extra säkerhet. När du installerar glasräcken finns det några saker du måste tänka på.

Det första du behöver göra är att mäta området där du vill installera räcket och det är bra att vara väldigt noggrann på detta. Du måste också mäta höjden på öppningen samt tjockleken på glaset som du planerar att använda.

Du bör även kontrollera att du använder dig av godkänt glas. Beställer du en färdig lösning som genom ett komplett paket för glasräcke inomhus eller för din altan, så se gärna till att det finns lite extra utrymme för finjustering. Till din leverantör anger du alltid de faktiska måtten.

Se till så att du har alla nödvändiga verktyg kan du börja installera räcket, och montera aldrig tyngre delar själv. Markera först var du vill borra hålen för skruvarna med hjälp av en vattenpass som guide.

När du har markerat platserna borrar du pilothål i varje punkt med en borr som är något mindre än de skruvar du använder. Känner du dig osäker så kan du alltid rådgöra med en fackman på området.