LOADING

Type to search

Uncategorized

Adventskalender eller Julkalender?

Share

Betydelsen av ordet julkalender är många och varierar beroende på vem som får frågan. För vissa anses det vara en kalender med 24 luckor för julkalender, medan vissa anser att den kallas adventskalendern. Vilket inte alls är konstigt, för alla växer upp och kallar det annorlunda.

Så vad är det riktiga namnet och vad är skillnaden på jul- och adventskalendrarna? Adventskalendrar har luckor som du fysiskt kan röra vid och öppna. Julkalendern är vanligtvis länkad till en serie som sänds årligen på SVT, och de flesta onlinebutiker säljer försäljning varje dag fram till jul som en julkalender.

Det är verkligen personligt, men julkalendern har alltid hänt och finns fortfarande på TV. För att skilja dem från kalendrar som innehåller choklad, te, kaffe, godis, smink och mer blev de helt enkelt adventskalendrar. De flesta alla onlinebutiker vill också ringa sina 24-luckors adventskalendrar, så naturligtvis kommer namnet till de flesta av oss.

Forskarfabrikens adventskalender är en spännande och pedagogisk julkalender som innehåller 24 paket med intressanta experiment. Adventskalendern riktar in sig på barn mellan 6-12 år. Alla paket i adventskalendern är inslagna och kommer med ett förklaring till hur experimentet ska utföras.

Adventskalendern från Forskarfabriken kommer proppad med kunskap och roliga saker att utföra varje dag vilket fyller barnen med ordentlig energi istället för en sockerkick. Varje paket är märkta med dagar och innehåller en kort förklaring om föremålet eller experimentet och hur detta ska utföras. Dessa paket är speciellt utvecklade för att väcka barns nyfikenhet och varje experiment har en pedagogisk förklaring kring hur experimentet ska utföras.