LOADING

Type to search

Hälsa

Arbeta vid skrivbordet med en ergonomiskt ståmatta

Share

En ståmatta eller en ergonomisk balansplatta är ett utmärkt sätt att förbättra balansen och komforten på kontoret. När du har fått din ergonomiska ståmatta eller en ergonomisk balansplatta är det dags att komma igång med att variera ditt kontorsarbete. När du arbetar vid ett skrivbord är det viktigt att variera ditt arbetssätt och skapa de bästa förutsättningarna för ditt arbete.

Kom igång med ditt stående skrivbordsarbete använd en skön ergonomisk ståmatta med några enkla övningar

1. Börja med att stå på mattan med båda fötterna ihop. Härifrån lyfter du en fot från marken och håller den där i fem sekunder. Upprepa med den andra foten. Om du lätt kan hålla varje fot från marken i fem sekunder är mattan förmodligen för mjuk. Försök att flytta upp till ett hårdare underlag tills du hittar ett som är utmanande men ändå bekvämt.

2. När du har hittat rätt nivå av utmaning kan du börja träna några grundläggande övningar på mattan. Prova att stå på ett ben i 30 sekunder eller gör några grundläggande knäböjningar. Ju mer bekväm du känner dig på ståmattan, desto lättare blir övningarna.

3. Använd ståmattan så ofta som möjligt för att förbättra din balans och stabilitet. Du kommer att märka stora skillnader nästintill direkt.

Fördelar med ergonomiskt kontorarbete

Ståmattor är ett utmärkt sätt att förbättra ergonomin på kontoret. Genom att använda en ståmatta kan du se till att du får en skönare och mer ergonomisk arbetsmiljö på kontoret.

Här är några extra tips för att använda en ståmatta på ditt kontor

1. Välj rätt typ av ståmatta. Alla ståmattor är inte skapade lika. Se till att välja en som är utformad för användning i en kontorsmiljö.

2. Installera mattan på rätt sätt. Mattan ska installeras på ett sätt som minimerar risken för snubblor och fall.

3. Utbilda dina anställda i hur de ska använda mattan på rätt sätt. Se till att alla vet hur de ska navigera säkert på den nya ytan.

4. Använd mattan som en del av en övergripande ergonomisk strategi. Mattan bör användas tillsammans med andra ergonomiska lösningar, t.ex. justerbara skrivbord och stolar.