LOADING

Type to search

Företagande Ekonomi Hus & Hem

Det bästa sättet att ladda din elbil är med en modern laddbox

Share

Det bästa sättet att ladda din elbil med en modern laddbox hemma eller på ditt arbete. Dessa går att få installerade och klara samt med Grön teknik avdrag i det flesta fall. Att just få din laddbox installerad och klar är viktigt för att du på ett tryggt sätt ska kunna ladda bilen hemma.

När du byter till en elbil är det viktigt att du har en laddningslösning som passar dig. Det är där professionella laddboxar kommer in i bilden. Det finns kompletta laddboxlösningar till installerad och klar priser. Men du kan också beställa enskilda laddboxar och skapa en egen laddstation hemma eller på jobbet. Det krävs dock att installationen utförs av en behörig elektriker som även kan kontrollera att ditt elsystem fungerar för elbilsladdning på företaget eller vid hemmet.

Att välja en lösning till fast pris underlättar dock och du kommer igång smidigare. Om du laddar på jobbet, hemma eller på vägen kan du behöva extra laddkablar och adaptrar. Det finns också praktiska laddkabelväskor och laddkabel hängare för laddkablar och laddstolpar för laddboxar. Bland de laddboxar som finns så brukar CTEK, Charge AMPS, Easee, Garo, Zaptec och Wallbox, vara det som förekommer mest både på privatmarknad och företagsmarknaden.

Lösningar för elbilsladdning med laddbox i hemmet

Det är i ditt hem som du kommer att göra det mesta av din elbilsladdning. Det är trots allt där du parkerar din bil över natten. Det är viktigt att ha en laddningslösning för hemmet som är tillförlitlig, enkel att använda och ger dig sinnesro. Lyckligtvis finns det många högkvalitativa hemmaladdare på marknaden idag som uppfyller dessa kriterier.

Välj en laddare som passar dina behov och din budget, och se till att den installeras av en kvalificerad elektriker. Laddningslösningar på arbetsplatsen Om det finns parkeringsplatser på din arbetsplats kan du överväga att fråga företagsledningen om det går att installera en laddare för elfordon även där.

Motiveringen kan vara att det inte bara kommer att vara bekvämt för dig att ladda din bil, när du är på jobbet. Utan det kommer också att vara till hjälp för anställda som kör elbilar. Många företag installerar gärna egna laddare. Men vissa kan kräva godkännande från fastighetsägaren eller förvaltaren först. S

Oavsett var du laddar din bil, hemma, på jobbet eller på vägen så finns det praktiska laddboxar som du kan välja bland och du hittar olika laddkablar, laddkabeladaptrar bland laddboxtillbehören ifall det är olika laddare.