LOADING

Type to search

Hus & Hem Hälsa

Ett stort växthus alla fördelar

Share

Vill du odla mer och tänker att det skulle vara bra med ekologiskt odlade grönsaker som du bara kan plocka ute i ett eget stort växthus. Fördelen med att odla ekologiskt i växthus är att du på ett enklare sätt kan skapa bra förutsättningar för dina växter.

Ett tunnelväxthus skapar en rundare miljö och det är en smaksak hur du vill använda din odlings yta. Många glömmer bort att använda ytan effektivt och med ett stort växthus så kommer du få plats både för en snygg möbelgrupp och vertikalodlingar.

Skapa din alldeles egna oas med ditt stora växthus

Följer du föregående förslag så kan du skapa din alldeles egna oas i trädgården. Vilket gör att du kan njuta lika mycket en varm sommardag, som under vårens uppstart. Du kan skapa en ljuvlig miljö inne i växthuset och bygga ett vattenfall eller en fontän med dimmodul. Detta skapar något av en skogskänsla av ett vattentjärn under morgonens första timmar. Med olika typer av växtbelysning och bevattningssystem så kommer detta bli nya favoritplatsen i trädgården.

Behåll gamla byggnader och renovera upp med polykarbonat

Har du lite gamla byggnader på tomten som behöver byta tak eller fasaddelar. Då kan du integrera en kanalplats, som i bygghandeln brukar heta polykarbonatskiva i taket och väggarna och skapa ett naturligt ljusinsläpp.

Har du exempelvis en gammal vedbod som du inte använder längre. Då kan detta få en ny funktion och tjäna som ett mysigt pausrum ute i trädgården mellan sysslorna. Byt ut en del av väggen, ersätt hela taket så du får ett rikligt insläpp av ljus. Montera dit en ljus takplisse och du har nu skaffat ett nytt mysigt rum utomhus.

Genom att använda kanalplast av polykarbonat så kommer du få en oerhört hållba plast som kommer se bra ut i många år och den fungerar bra både för tak och fasad så du kan använda den när du ska renovera upp ett växthus av exempelvis glas. På så sätt förlänga hållbarheten på byggnaden med ytterligare väldigt många år.