LOADING

Type to search

Natur

Att köpa ett tält för 2 eller 4 personer: Vad man bör tänka på

Share

När du åker på friluftsresa ute i naturen är ett tält en av de viktigaste sakerna att ta med. Men vet du vilken storlek du ska ha? Om du ska tälta med två personerär det säkerligen bäst att välja ett 2 mannatält. Eller om ni är fyra ska ni köpa ett 4 mannatält. Detta är ju självklart, men den kan finnas situationer där ett 4 mannatält lämpar sig bättre, även om ni bara är två. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera för- och nackdelar med att köpa 2 mannatält eller 4 mannatält, och hjälpa dig att bestämma vilket som passar bäst för dina behov!

Hur många ska sova i tältet?

När du bestämmer dig för ett tält är en av de första sakerna du måste tänka på hur många personer som ska sova i det. Om ni är två som ska tälta räcker det troligtvis med ett 2 mannatält. Om ni däremot är fyra personer kommer ni behöva ni ett fyrmannatält. Anledningen till detta är att tält för två personer tenderar att vara mindre och mer trånga, medan tält för fyra personer är större och har mer utrymme. Ett 4 mannatält kan lämpa sig bättre om ni är två personer med mycket packning eller ska få plats med tältkaminer inne i tältet, då detta kan bli trångt annars.

Tältets vikt

En annan sak att tänka på är tältets vikt. Tvåpersonstält är vanligtvis lättare än fyrpersonstält, så om du planerar att vandra mycket kan ett tvåpersonstält vara bättre lämpat för dig. Å andra sidan om du inte planerar att vandra så mycket och vill ha ett större tält kan ett fyrpersonstält vara ett bättre alternativ.

Priset

Slutligen bör du ta hänsyn till priset på tälten. Tvåpersonstält är i allmänhet billigare än 4 mannatält, så om kostnaden är en faktor kan ett 2 mannatält vara det bästa alternativet. Du hittar många olika tält i olika prisklasser på Renbergsgården.