LOADING

Type to search

Företagande Hälsa

Förbättra arbetsmiljön genom ergonomiska förbättringar

Share

Ett stillasittande jobb kan innebära många problem med bl.a. rygg och nacka på grund av arbetsredskapen. Bland de vanligaste som orsakar problem hittar vi stolar. Att ha en ergonomisk stol är mycket viktigt för att kunna arbeta utan att behöva få ont i kroppen, vilket på sikt kan medföra skador på kroppen. Ergonomiska stolar finns i många olika modeller för olika typer av arbeten. En ergonomisk kontorsstol passar perfekt för kontoret och håller dina anställdas hälsa och produktivitet på topp. I sortimentet på Ergo Comfort hittar ni ett stort utbud av arbetsstolar, träningsstolar och höga arbetsstolar till reception, samt rengöringsvänliga stolar för sjukvård, veterinär och livsmedelsindustrin.

En bekväm arbetsstol är en väldigt bra början till en ergonomisk arbetsplats. Näste steg kan vara att ordna en höj- och sänkbart arbetsbord som ger dig möjlighet att variera din arbetsställning under dagen. Detta är perfekt för stillasittande kontorsjobb. En god idé kan vara att skaffa en ståmatta till det höj- och sänkbara skrivbordet, samt ett ergonomiskt tangentbord, mus och andra ergonomiska hjälpmedel.

Att få rörelse under arbetsdagen är mycket viktigt för ditt välmående och i början kan det kännas lite ovant att exempelvis stå upp och arbeta. Men ganska snabbt kommer du märka skillnad. Genom att byta arbetsposition flera gånger under dagen kommer det att öka din blodcirkulation.