LOADING

Type to search

Mode Nöje Sverige

Häng med i skäggtrenden – Allt du behöver veta om skäggolja

Share

Uppkomsten av trender för ansiktshår har gjort skäggolja till en populär produkt för både män och kvinnor som har skägg. Men vad är skäggolja och varför ska du använda den? Här ger vi en översikt över fördelarna med att använda skäggolja och hur ofta du bör använda den.

Vad är skäggolja?

Skäggolja är en specialformulerad oljeblandning som hjälper till att ge näring och vård åt både ansiktshår och hud. Den hjälper till att mjuka upp ditt skägg och göra det lättare att styla, samtidigt som den förebygger klåda, fjällning och andra vanliga problem. Den hjälper också till att hålla huden under skägget frisk genom att behålla fukten och hjälpa till att förebygga torrhet eller irritation. Detta kan i vissa fall också bidra till att minska akneutbrott.

Vad innehåller skäggolja?

Skäggoljor innehåller vanligtvis två huvudtyper av ingredienser: bäraroljor som mandelolja eller jojobaolja, som används för att transportera de nyttiga näringsämnena in i ditt ansiktshår, och eteriska oljor som sandelträ eller rosmarin, som ger sina egna specifika fördelar beroende på vilken typ av eterisk olja som används. Vissa märken kan också innehålla ytterligare ingredienser som vitaminer eller naturliga extrakt för ytterligare fördelar.

Hur ofta ska du använda skäggolja?

Hur ofta du bör applicera skäggolja varierar beroende på dina individuella behov samt det klimat du bor i. Generellt sett tycker dock de flesta att det räcker med att applicera skäggolja minst en gång om dagen för att hålla ansiktshåret snyggt. Om du bor i ett mycket torrt klimat eller har särskilt grovt ansiktshår kan du öka frekvensen med vilken du applicerar den upp till två gånger per dag för att uppnå optimala resultat. Om ditt ansiktshår dessutom är särskilt tjockt eller långt kan det också vara nödvändigt med tätare appliceringar.

Hur många droppar skäggolja?

När det gäller skäggolja är det viktigt att hitta den optimala mängden för att få ett mjukt och friskt ansiktshår. Beroende på typen av olja – lätt eller tung – och skäggets tjocklek räcker det vanligtvis med två till sex droppar för en enda applicering. För kortare skägg kan du börja med ett lägre antal droppar, eftersom två bör räcka. Om du vill ha mer konditionering eller om ditt skägg är längre och tjockare, öka antalet droppar till fyra eller högst sex. För mycket olja kan göra att skägget ser oljigt ut, så mindre är ofta bättre i det här fallet! När du använder den på rätt sätt och regelbundet tillsammans med en kombination av schampo och balsam av hög kvalitet kommer en lagom stor dos skäggolja att få ditt ansiktshår att se bra ut!

Skäggolja kan vara ett bra sätt att bibehålla ett friskt ansiktshår och samtidigt förbättra dess utseende. Genom att använda en kvalitetsprodukter från Randevu som är formulerad speciellt för användning på ansiktshår – till exempel en som innehåller både bäraroljor och eteriska oljor – kan du se till att ditt skägg ser bäst ut samtidigt som du skyddar huden under skägget från torrhet eller irritation. Exakta användningsinstruktioner beror på individuella behov och klimatförhållanden, men de flesta tycker att det räcker att applicera minst en gång om dagen för att hålla skägget snyggt!