LOADING

Type to search

Mode

Hemsytt med hållbara tyger på metervara

Share

Nu kan du skapa dina egna kollektioner av miljövänliga kläder och tyger och njuta av eget hemsytt. Oavsett om du letar efter tyger av linne, viskos, bambu eller merinoull finns det gott om alternativ när det gäller att skapa en unik garderob.

Linnetyger som ger dig luftiga kläder

Linnetyger är ett av de mest populära materialen för hemsömnad. Det är lätt men otroligt slitstarkt, vilket gör det perfekt för sommarkläder som klänningar och blusar. Linnetyger är också allergivänligt och absorberar fukt bra. Dessa irriterar således inte känslig hud eller får dig att svettas för mycket under varma dagar. Dessutom blir linne mjukare för varje tvätt. Leta efter tyg av 100 % linne på nätet om du vill ha en ren version som är fri från syntetiska fibrer som polyester och akryl.

Viskostyger gör att dina kläder sitter skön och behagligt

Viskos är ett annat bra val för hemsömnadsprojekt. Det har en silkeslen textur som gör det otroligt behagligt att bära. Vilket gör dessa perfekta för att skapa mysiga tröjor och koftor. Viskostyg är också andningsbart så det stänger inte in värme som andra material gör.

Vilket även är perfekt om du ska resa utomlands till ett varmare klimat eller på sommaren. Håll utkik efter viskos blandat med bomull eller ull om du vill ha ett ännu mjukare material som inte sträcker ut sig efter flera tvättar.

Merinoulltyger ger dig extra tillskottsvärme och svalka när du behöver det som bäst

Om du letar efter något varmt och mysigt bör du välja merinoullstyg. Merinoull är känd som en av de mjukaste ullarna som finns. Merinoullen är perfekt för att göra tröjor och andra vinterplagg som behöver extra isolering från kallare temperaturer.

Merinoull är också mycket andningsbar och temperaturreglerande, vilket innebär att den kan hjälpa dig att hålla dig sval även under sommarmånaderna. När du handlar på nätet kan du leta efter merinoull tyger som Jacquard tyg eller Interlock tyg som är lätta men ändå ger bra värme utan att vara skrymmande eller obekväma att bära.

Bambutyger av skön bambuviskos som ger dig hållbara kläder och accessoarer

Bambutyg ett annat bra alternativ om du letar efter något hållbart och väldigt snyggt. Bambufibrer är otroligt starka men förvånansvärt mjuka. Dessa gör de perfekt för att tillverka saker som sängkläder eller gardiner som kräver hållbara men bekväma material.

Det finns också gott om bambujersey material som gör sig utmärkt till t-shirts, tröjor, byxor och leggings. Genom sin praktiska och sin stretchiga kvalitet. Eftersom bambutyger är tillverkade av naturliga material innehåller de dessutom inga skadliga kemikalier. Vilket även gör dessa bättre för både miljön och din hud på samma gång.

Det har aldrig varit lättare med hemsytt än nu. Med hållbara tyger som linne, viskos, merinoull och bambu som nu finns tillgängliga på nätet. Oavsett vilken typ av kläder eller accessoarer du vill skapa hemma. Oavsett om de ska vara lätta och klifria att bära eller om dessa ska ha en värmande effekt. Det kommer att finnas det ett tygalternativ här som passar dina behov perfekt.