LOADING

Type to search

Hälsa Sport Teknik

Hur du använder din elcykel bäst

Share

Elcyklar blir allt mer populära för att ta sig runt och det finns några saker du bör veta om hur du bäst använder din elcykel bäst. Det kan annars vara lätt att tänka att den fungerar som en trampmoped eller liknande. Tanken med elcykel är att underlätta cyklandet och ge dig extra kraft där du behöver den.

  • Några tips för dig som vill börja cykla med en elcykel. Börja alltid långsamt. När du först börjar cykla på en elcykel ska du ta det lugnt. Vänj dig vid känslan innan du börjar köra för fort.
  • Använd gasreglaget sparsamt. Gasreglaget är till för nödsituationer eller när du behöver få upp farten snabbt, men försök att inte använda den hela tiden, annars tar du slut på batteriet snabbare.
  • Var medveten om din omgivning. Bara för att du kör på en elcykel betyder det inte att du kan se förbi trafikreglerna eller köra på ett oansvarigt sätt. Var därför extra medveten om din omgivning när du framför en elcykel och kör säkert.
  • Planera din rutt i förväg. Om du inte känner till området, planera din rutt i förväg så att du vet vart du ska och inte behöver oroa dig för att gå vilse.
  • Ta pauser oftare. Elcyklarna tar dig längre sträckor och det kan vara väldigt roligt, men kom ihåg att ta pauser ofta så att du inte blir för trött.

5 största fördelarna med elcykel

Det finns många skäl att välja en elcykel framför en traditionell cykel. Du kan läsa mer om vilken elcykel som passar dig bäst, hos exempelvis Temashoppen.se. Där du hittar andra tradittionella cyklar och mountainbikes för vuxna. Samt barncyklar 24 tum och andra storlekar som barncyklar 14 tum, 16 tum, 20 tum. Där hittar du även mycket annat för all din fritid.

5 bästa anledningarna till varför du bör välja att cykla på ett nytt sätt

  1. Elcyklar gör det mycket lättare att ta sig längre sträckor. Detta beror på att du inte behöver trampa lika hårt, vilket innebär att du kan spara din energi till när den verkligen behövs.
  2. Elcyklar är också bra för personer som vill träna mer, eftersom de fortfarande kräver en viss trampning för att driva cykeln.
  3. Elcyklarna är miljövänligare än en bil. Bilar ger upphov till mycket föroreningar, medan elcyklar inte ger upphov till några utsläpp alls.
  4. Idealiska för stadskärnor, där föroreningsnivåerna ofta är höga.
  5. Elcyklar är också mycket billigare i drift än bilar, och de kan användas för korta eller långa resor.