LOADING

Type to search

Hus & Hem Sverige

Hur du kan spara på el i vinter

Share

Vi vet alla att vintern kan vara en tuff tid på året, både mentalt och ekonomiskt. När semestern är över och sommaren är ett avlägset minne är det lätt att börja känna vintern runt hörnet. Dessutom ser det här året ut att bli särskilt svårt ekonomiskt för många människor. Med stigande inflation och stigande elpriser är det många husägare som känner sig trängda. Så vad kan du göra för att spara på el i vinter? Fortsätt läsa för att ta reda på det.

Använd era kaminer

Ett av de bästa sätten att spara på el är att använda pelletskaminer eller vedeldade kaminer. Dessa alternativ är inte bara mer miljövänliga, de är också mycket billigare i drift än traditionella el- eller gasdrivna värmare. Och även om det kan kräva lite arbete att få dem installerade och igång, är de långsiktiga besparingarna väl värda det. Se bara till att du använder torkad pellets eller björkved så att din kamin fungerar så effektivt som möjligt.

Värm hemmet med solljus

Ett annat bra sätt att spara på el är att göra några enkla justeringar i din dagliga rutin. Om det är ljust ute på dagen kan du till exempel öppna dina gardiner eller persienner och släppa in naturligt solljus för att hjälpa till att värma upp ditt hem. Du kan också klä dig varmt och dricka varma drycker i stället för att skruva upp värmen. Och på kvällen bör du stänga av rum som du inte använder så att du inte slösar energi på att värma upp dem i onödan. Om du följer dessa tips kommer du att bli förvånad över hur mycket du kan sänka din elräkning i vinter.

Slutsats

Den här vintern behöver inte bli en ekonomisk mardröm. Genom att göra några enkla ändringar i hur du använder energi i ditt hem kan du sänka din elräkning avsevärt och behålla mer pengar i fickan. Så om du letar efter sätt att spara i vinter kan du prova några av dessa tips. Du hittar ett stort utbud av pellets och ved på heat.se.