LOADING

Type to search

Hälsa

En karriär inom näringslära: ”En karriär inom näringslära”

Share

Funderar du på en karriär inom kostrådgivning? Då är du inte ensam. Varje år blir fler och fler människor intresserade av näringsområdet. Och det är inte konstigt varför! I takt med att vårt samhälle blir alltmer hälsomedvetet finns det en växande efterfrågan på kvalificerade kostrådgivare som kan hjälpa människor att göra hälsosammare val.

Om du funderar på att göra karriär inom näringslära är det här några saker du bör veta. Först och främst är det mycket givande att göra karriär inom nutrition eftersom du får möjlighet att påverka människors liv och hälsa på ett positivt sätt. För det andra har du titeln licensierad kostrådgivare när du är utbildad till kostrådgivare. Denna benämning har stor betydelse och kan öppna dörrar för dig både yrkesmässigt och personligt. Slutligen, även om näringsområdet växer snabbt, är det också mycket konkurrensutsatt. Så om du menar allvar med att göra karriär inom näringslära måste du vara beredd att lägga ner mycket arbete.

Vad gör en kostrådgivare?

En kostrådgivare är en person som hjälper människor att göra hälsosammare val genom att ge dem information och vägledning om hälsosamma matvanor. Kostrådgivare har vanligtvis minst en kandidatexamen i nutrition eller ett relaterat område. Många arbetsgivare kräver dock numera att kostrådgivare har en magisterexamen eller ännu högre.

Som nutritionist ansvarar du för att ge råd till kunder i frågor som viktnedgång, matallergier, hjärtsjukdomar och diabetes. Du kommer också att utarbeta individuella kostplaner och ge utbildning som kostrådgivare i ämnen som portionskontroll och läsning av etiketter. Dessutom arbetar kostrådgivare ofta tillsammans med annan hälso- och sjukvårdspersonal, t.ex. läkare och legitimerade kostrådgivare, för att ta fram kostplaner för patienter.

Jobbutsikterna för kostrådgivare är mycket positiva. Bureau of Labor Statistics räknar med att sysselsättningen för dietister och nutritionister kommer att öka med 21 procent från 2016 till 2026 – mycket snabbare än genomsnittet för alla yrken. Så om du funderar på att satsa på en karriär inom nutrition är det dags nu!

Slutsats

Det är mycket givande att satsa på en karriär inom nutrition eftersom du får möjlighet att påverka människors liv och hälsa på ett positivt sätt. När du är utbildad till kostrådgivare har du titeln certifierad näringsrådgivare. Denna benämning har stor betydelse och kan öppna dörrar för dig både professionellt och personligt. Jobbutsikterna för kostrådgivare är mycket positiva, så om du funderar på att satsa på en karriär inom näringslära är det dags nu!