LOADING

Type to search

Hälsa Sverige

Kosttillskott för en bättre träning

Share

Marknaden för kosttillskott är i dagsläget väldigt stor och övermättad, vilket medför att det kan vara en djungel att hitta bland alla olika tillverkare och märken. Det finns många olika typer av kosttillskott att välja mellan och de vanligaste är kreatin, pwo, proteinpulver och fettförbrännare.

Vad är kreatin?

Kreatin är ett naturligt ämne som även kroppen kan producera. Kreatinets uppgift är att ge din kropps celler energi. Under 1800-talet upptäckte forskarna att om kroppens kreatinintag ökade skulle kroppens musklerhöja kapaciteten vid hård och intensiv träning. På detta sätt främjas och stimuleras en bättre muskeltillväxt.

PWO

Pre-Workout (Även känt som PWO) är en prestationshöjande produkt som intas innan träningspasset eller vid annan fysisk aktivitet. PWO är en av de populäraste kosttillskotten då den ger ökad fysisk energi, uthållighet, fokus, styrka och en minskad muskelnedbrytning. Effekten kommer nästan omedelbart efter intaget, vilket är mycket smidigt.

Proteinpulver

Proteinpulvret är troligtvis det vanligaste kosttillskottet inom träning. För dig som vill bygga muskler är protein en viktig del av både muskelbygget och återhämtningen. Proteinpulver används antingen före eller efter träningen genom att blanda det med vatten eller mjölk.

Fettförbrännare

Fettförbrännare innehåller en kombination av ämnen som ger energi, ökar fettförbränning, minskar din aptit och gör att din kropp fungerar normalt. När du ska bränna fett krävs det ett kaloriunderskott och genom att använda fettförbrännare blir det enklare att klara vardagen som annars kanske hade varit tuff.

Vilket märke ska jag välja?

Som vi tidigare nämnt finns det många olika märken när det gäller kosttillskott. På Aware Nutrition hittar du alla kosttillskott du behöver för att lyckas med din träning. Aware Nutrition är ett svenskt kosttillskott som har fantastiska smaker till skillnad från konkurrenterna. Ta första steget och beställ genom deras webbshop redan nu.