LOADING

Type to search

Teknik

Laddningsstationer för att ladda elbil hemma

Share

Att ladda hemma är det smidigaste sättet att ladda sin elbil. Bilen laddar sig själv medan du gör annat och du slipper åka till bensinstationen. En laddningsstation är en laddbox eller laddstolpe som har ett ladduttag/laddpunkter och ligger runt 20 000kr. Det finns dock ett statligt stöd som täcker upp hälften av kostnaden eftersom att elbilar har mindre miljöpåverkan och därför ger staten ett stöd för att fler ska investera i att köpa elbil.

EV Charge + levererar laddningsstationer och installationstjänster för ägarna av elbilar eller affär. De har ett stort utbud av diverse produkter för laddning av din elbil hemma. Som till exempel laddningskabel för elbilar både typ 1 och typ 2 samt laddningsstation för dem båda typerna.  

En vanlig laddning som passar till hemmet brukar kunna ladda bilens batteri med ungefär 2 mil per timmes laddning (beräknat på 1-fas 16A). Detta innebär att en laddning kan ta någonstans mellan 6 och 25 timmar beroende på vilka bilmodell som laddas. Oftast så är bilen inte helt urladdad när den ska laddas och då behöver den inte ladda så länge för att ha full räckvidd.

HomeBox laddningsstationer är för elbilar som avses att använda hemma eller på kontor. Därför passar designen perfekt på ditt personliga garage eller andra privata platser. Förutom laddningsstationer så erbjuder dem även ett utbud av laddkablar och adaptrar, bland annat adapter chademo för Tesla och laddkablar med kontrollbox.