LOADING

Type to search

Sverige

Lexbase stödjer internationella kvinnodagen

Share

Den internationella kvinnodagen är den 8 mars. I år så hade Lexbase ett samarbete med en Facebookgrupp som går under namnet Vemdetjardu. Deras samarbete gick ut på att kvinnor ska känna sig säkra i förhållanden och redan inledningsvis när man dejtar en person och till och med innan man börjar dejta någon. Lexbase erbjöd därför kvinnor att ta reda på vem dem dejtar genom att erbjuda gratis medlemskap och en fri rapport.

Med detta samarbete är det ett faktum att kvinnor känner sig otrygga i samhället och det är viktigt att upplysa att personen man dejtar kanske inte alltid är den som den säger att den är. Med en rapport/utdrag från Lexbase kan du enkelt se om den personer du dejtar eller har en relation med är dömd för något.

Lexbases rapporter – Ökar tryggheten

Lexbase har information på personer om dem förekommer i rättsdatabaser. Det vill säga om dem har varit inblandade i en dom eller till och med begått ett brott som dem blivit straffade för. På så sätt kan det öka tryggheten för dig som är osäker på din partner eller på den personen du tänker börja dejta/dejtar.

Vilka är Lexbase?

Lexbase grundades 2013 när man upptäckte att det saknade en laglig databas som främst var tillgänglig för allmänheten. Till skillnad från de redan liknande tjänsterna som drivs av Bisnode- och Karnov-grupperna kan endast företag som är professionella deltagare använda tjänsten. Själva tjänsten startade dock inte förrän i januari 2014. Från början drabbades företaget av många hackerattacker och attacker från media och konkurrenter. De ansåg sig vara en monopolanvändare av etablerade juridiska databaser. Även de med kriminella register vill inte förse allmänheten med allmän information från Lexbase. Ändå överlevde Lexbase och blev snabbt populär. Det har gått länge sedan hackare försökte stänga av Lexbase och tjänsten har använts av cirka 500 000 registrerade användare. Lexbase juridiska databas används av alla typer av personer och företag som vill se offentliga handlingar från svenska domstolar. År 2014 var Lexbase den sökterm som var mest sökt på Google i Sverige.