LOADING

Type to search

Företagande

Michael Fogelberg och Self-Storage

Share

Michael Fogelberg är en framgångsrik serieentreprenör som under många år tagit självlagringsindustrin framåt med sina bolag. Nedan kommer du läsa mer om Michael och de bolag han har grundat genom åren. Samt de olika befattningarna han haft i olika företag och föreningar.

Michael är född och uppvuxen i Sverige men studerade i USA. Där började han studera vid Seattle University och tog en kandidatexamen i finans och internationell verksamhet. Efter att ha avslutat sina studier flyttade Michael till Belgien för att starta sin affärsresa.

Michaels bolag och befattningar

Michael flyttade till Bryssel för starta sin entreprenörs resa där. Då såg han möjligheten till att ta självlagring till Europa. Detta var något som redan var etablerat i USA men saknades i Europa. Ganska snabbt började förhandlingar med det amerikanska företaget Shurgard om att starta ett joint venture, detta handlade då om att ta self-storage till Europa. Snart byggdes tre anläggningar i Bryssel som sedan expanderade till Stockholm, Paris och London. Det var då Michael blev ansvarig för uppbyggnaden i Skandinavien och flyttade till Stockholm.

Shurgard är idag den största självförvaringsföretaget i Europa med nästan 250 anläggningar.

2005 ville Michael Fogelberg göra något eget och valde då att lämna Shurgard. Då börjar Michael investera i mindre företag men startar snart SelStor AB. Detta är ett bolag som snabbt tar fart och får upp 10 självförvaringsanläggningar i Stockholmsområdet på bara några år.

2014 hade Michael en annan idé och startade sedan 24Storage AB. Detta är ett modernt lagringsföretag som fokuserar nytänkande och teknik. Detta har de gjort med deras unika affärsidé baserat på de två stora globala makrotrenderna digitalisering och urbanisering.

Michael spenderar nu sin tid på European Self-Storage, hans nya stora företag inom självlagringsindustrin. Där ligger fokus för digitala system och teknik för att alltid vara några steg före konkurrenterna.

Men Michael Fogelberg är inte bara en entreprenör inom självlagringsindustrin utan har också arbetat inom många andra områden. Till exempel var Michael ordförande för Svenska SSA 2006 till 2021 och ordförande, vice ordförande samt ledamot i FEDESSA (Federation of European Self Storage Association) 2004-2020.