LOADING

Type to search

Teknik

När du bör välja AC reparation istället för AC service

Share

Söker du en AC verkstad som kan hjälpa dig med att få igång din AC i bilen. Är det inte tillräckligt kall eller fungerar fläkten inte som den ska. En AC går oftast att fylla på köldmedium i men det kan även behövas repareras för att fungera optimalt. Har du problem med din AC så kontakta en erfaren verkstad direkt. Att bara fylla på din AC när den börjar kyla dåligt är sällan det bästa alternativet. Det kan behövas göras om i olika AC anslutningar som att bredda rören eller att byta vissa packningar så att köldmediet kan cirkulera.

Det finns speciella påfyllnadskit till AC på marknaden, men att fylla på med dessa utan att säkerhetsställa att funktionen i ACn är tillförlitlig, är bara en onödig kostnad. Kontakta istället en kunnig AC verkstad som kan båda AC reparation och AC service som även är märkesspecialist på Peugeot och Citroen. Befinner du dig i Kalmar så finns företaget Larssonsbilverkstad i Kalmar, som kan hjälpa dig vidare med att lösa din bils bekymmer. Du kan även få hjälp med däckservice och däckbyte på flera olika bilmärken.

Hur länge håller ett par bildäck

Hur länge håller ett par bildäck? Det är en fråga som många har och som inte alltid är lätt att besvara. Ett däcks livslängd beror på många olika faktorer, till exempel däcktypen, körförhållandena och hur väl de sköts. Generellt sett brukar bildäck hålla i ungefär 40 000 mil.

Detta antal kan dock variera avsevärt beroende på de faktorer som nämns ovan. Om du till exempel kör i hårda förhållanden eller inte tar hand om dina däck ordentligt kanske de inte håller lika länge.

Om du vill få ut det mesta av dina däck är det viktigt att hålla dem i gott skick. Det innebär att se till att de är ordentligt pumpade och att det inte finns några skador på sidoväggarna eller slitbanan. Du bör också undvika att överbelasta ditt fordon, eftersom det kan innebära extra påfrestningar på däcken.

Det är även viktigt att komma ihåg att däck är förbrukningsvaror och att de så småningom måste bytas ut med ett jämt intervall, även om du inte använder dessa. Med rätt skötsel och underhåll kan du dock förlänga deras livslängd med en hel del.