LOADING

Type to search

Nöje

Så gör du dig redo för poolsäsongen

Share

Om du går i planer om att bygga en pool eller skaffa en pool till hemmet så finns ett par saker som du behöver tänka på. Innan du bygger en pool bör du ta reda på om det krävs bygglov, marktillstånd eller anmälan. Det är också viktigt att du bygger den barnsäker och har ett bra skydd runt poolen så att ingen kan skada sig vid den.

Det är viktigt att skydda bassängen då drunkningsolyckor är en av de vanligaste dödsorsaken bland små barn. Anledningen till varför det är så vanligt är för att barn gillar att utforska och kan då av misstag ramla i poolen och drunkna om det saknas skyddsanordningar. Dessa skyddsanordningar finns skrivet i Boverkets byggregler och i ordningslagen. Där står det skrivet vilka bestämmelser och regler som gäller vid anläggningen och att det ska finnas ordentligt säkerhetsskydd och att det ska uppmärksammas.

När det kommer till bygglov och anmälan så behövs det oftast inget bygglov för att bygga en pool på sin egen tomt. Detta eftersom pooler varken är uppräknade bland konstruktioner som kräver bygglov men beroende på hur den ska konstrueras, till exempel om det ska vara någon mur runt omkring eller något plank så kan det behövas ett bygglov.

När allting är utrett så är det bara att bygga en pool. J&F Fritid har en stor säsongsrabatt på pooler nu inför säsongen och där finner du allt inom pooler vad gällande tillbehör och reservdelar. Här finns även kompletta pooler ut efter dina specifikationer.

Leave a Comment