LOADING

Type to search

Hälsa Hus & Hem

Ska man ha en fast eller mjuk säng?

Share

Dålig sömn? Du är inte ensam. Miljontals människor runt om i världen lider av sömnlöshet och en mängd andra sömnrelaterade problem. Och många av dessa människor inser inte ens att deras säng kan vara roten till problemet!

Om du inte får tillräckligt med sömn kan det få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Sömnbrist har kopplats till en mängd problem, bland annat viktökning, depression och till och med hjärtsjukdomar. Och om du ständigt vaknar på natten eller vänder och vrider dig är det inte bara dåligt för din hälsa.

En av de främsta anledningarna till att en bra säng är så viktig är att den ger stöd åt din kropp. Men det är otroligt olika vilken sorts säng och madrass som passar olika människor. För vissa ger en mjuk madrass inte tillräckligt stöd för din rygg och kan leda till smärta på morgonen. På samma sätt kan en för fast madrass också orsaka problem eftersom den kan sätta tryck på dina leder och muskler. Men för dig kanske en mjuk säng är perfekt. Och för någon annan så är den fastare varianten bättre. Därför kan det vara bra att gå och testa olika sängar.

Men om du nu vet vilken sorts säng som passar dig bäst ska du kolla in TM-Sängar. Hos TM-Sängar hittar du sängar som är fasta, mjuka och allt där emellan. Därför är dem det självklara valet om du är ute efter en ny säng eller en madrass 140×200.