LOADING

Type to search

Natur

Tips på hur du sköter gröna växter inomhus

Share

Har du som många andra svårt att sköta gröna växter inomhus? Här har du superenkla tips för att enkelt sköta om dina gröna växter inomhus! Att ta hand om växterna beror sig på hur tunna eller tjocka bladen är. Är det tjockare blad så krävs mindre vatten och behöver inte vattnas lika ofta medans vid tunnare blad så krävs mer vatten samt att dem gärna får stå i fuktig jord så inte jorden torkar mellan vattningarna. En ovanlig växt som till exempel Monstera variegata föredrar att placeras på en plats med skugga och gärna där solen inte ligger på.

Skulle det ändå vara svårt så kan det vara bättre att satsa på att ha mer lättskötta växter. Grönväxtriket erbjuder ett stort utbud av gröna växter inomhus, bland annat trendiga och lite mer ovanliga växter som Aroids där dem tropiska växterna som Monstera är väldigt populär.

Grönväxtriket erbjuder även lättskötta växter som kaktus som är perfekt för dig som glömmer av att vattna och är lite slarvig. Kaktusar finns i olika former, dem kan även vara stora som träd men små som legogubbar vilket gör dem väldigt unika. De flesta kaktusarna har vassa taggar vilket gör dem dumma att placera så att barn kan råka komma i kontakt med dem. Kaktusar härstammar från varma platser i världen och de vill helst ha det varmt och gott även i din hemmiljö. Gärna runt 25 grader, men de klarar sig i svalare temperaturer också.