LOADING

Type to search

Sport

Transfermarknaden ser god ut för svenska (och europeiska) stjärnor

Share

Så här under sommartid finns det många spelare, både i Sverige och ute i Europa, som funderar på framtiden. När EM och andra turneringar spelas är det dags för många spelare att glänsa och det finns alltid scouter och agenter som är på utkik efter nya klubbar och nya sätt att spela. Även om, bland annat Emil Forsberg har några år kvar på sitt kontrakt, finns det en diskussion om att återvandra till Malmö FF.

Källa: Unsplash

Emil Forsberg funderar på framtiden

En av dessa spelare är Emil Forsberg som har gjort succé och varit en viktig del i att Sverige har gått så bra under turneringen. Under åren i Leipzig har han gjort flertalet mål och assists och har fått hög status i laget. Mellan åren 2013 och 2015 spelade svensken i Malmö FF där han gjorde bra ifrån sig inna flytten till Tyskland. Under denna tid fanns även spelare som Robin Olsen, Pontus Jansson och Filip Helander i truppen, några av dem tog sig även vidare till Champions League 2014. Stjärnan i Leipzig har nu startat en diskussion om att återförenas med den svenska toppklubben även om det kanske kan ta lite tid.
“Jag skrev ju precis på ett fyraårskontrakt med Leipzig, så ett tag kvar. Men man kan ju diskutera ändå”, kommenterar Forsberg. Förra säsongen gjorde Emil Forsberg sju mål och fem assist för Bundesliga laget RB Leipzig. Malmö startar Allsvenskan i helgen där bet365 ger laget ett odds på 2.00 för vinst.

Çalhanoglu klar för regerande Serie A mästarna

Även om Turkiet inte har presterat superbra under EM finns det spelare i det turkiska landslaget som många klubbar är intresserade av. Det är den stora stjärnan Hakan Çalhanoglu som nu skall gå vidare till den italienska storklubben Inter. Inter som också tog en efterlängtad vinst i Serie A säsongen 2020/2021 och har under åren varit riktig bra. Med storspelare som Christian Eriksen, Godin, Romelu Lukaku och Ivan Perišić har laget spelat oerhört bra de senaste åren och väljer nu att varva ännu en stjärna. Çalhanoglu spelade tidigare under 4 säsonger i rivalen AC Milan men väljer nu att gå till Inter och stärka upp så väl anfall som mittfält. Han har både styrkan i att kunna spela fram anfallarna som att vara en kugge i mittfältet, även om hans svagheter kanske ligger lite i försvaret. Det kan gå många matcher innan han gör något nämnvärt och detta är även något som han har fått mycket kritik för. Hakan är en väldigt skicklig frisparksskytt vilket kan vara något som behövs i det stora Milan laget framöver. 

Svenska till Barcelona FC

Den svenska fotbollsspelaren Fridolina Rolfö är på väg till den spanska storklubben Barcelona. Laget är regerande mäster i Champions League och svensken är väldigt glad över att få denna chans i Europa. Hon byter nu klubb från Wolfsburg till Barcelona. Det är än så länge oklart när hon kommer att presenteras för klubben. 

Källa: Unsplash

I och med stora turneringar kommer också många olika flytter, transfers och köp och sälj. Förhoppningsvis kommer en så stor spelare som Alexander Isak också att göra mer avtryck i turneringen och på så sätt kanske stärka sin chans att gå till en storklubb i Europa. Det finns många klubbar som är intresserade av honom i dagsläget och det är ju inte så konstigt.