LOADING

Type to search

Hälsa

Trött på tandgnissling

Share

Det är vanligt att gnissla med tänderna, särskilt när man sover på natten. Detta gör att du inte märker ifall du gnisslar tänder eller inte. I vissa fall kan du även gnissla tänderna när du är vaken under dagen. Ett av dem vanligaste symptomen på att man faktiskt gnisslar tänder är om man börjar känna en smärta i käkarna och att dem börjar kännas ömma. Något som också är väldigt vanligt är att pressa tänderna, det vill säga att du trycker tänderna för hårt mot varandra. Detta är oftast mer skadligt än att gnissla då du trycker ner tänderna och ger dem en onödig belastning.

De vanligaste symtomen

De vanligaste symtomen på att gnissla tänder är att kantytorna på tänderna blir taggiga. Det finns även en rad olika symtom för att pressa tänder. Det vanligaste är att du har en smärta i käken när man gapar eller tuggar. Det är även väldigt vanligt att man har svårt att gapa stort.

Behandla gnisslande tänder

Dem allra flesta rekommenderar främst bland tandläkare att man skaffar sig en bettskena. En bettskena anpassas efter dina tänder genom att avgjutas med hjälp av kokande vatten. Skenan placeras sedan över tänderna vilket gör att du inte längre kan gnissla. Denna bettskena är då enkel att applicera och ska motverka gnisslandet av tänder. På långsikt ska det motverka tandgnisslandet helt så att man inte ska behöva använda bettskena. Att beställa en bettskena är enkelt, och kostar heller inte mycket. Hos Antibite så betalar du mindre än en tiondel av det priset man erbjuds av en tandläkare för en skräddarsydd bettskena. Förutom ett bra pris så erbjuder dem pengarna tillbaka om man inte skulle vara nöjd.

Leave a Comment