LOADING

Type to search

Hus & Hem

Vad är det för skillnad på kakel och klinker?

Share

Om du undrar vad skillnaden är mellan kakel och klinker är du inte ensam. Många människor är osäkra på skillnaden och antar att de är samma sak. Kakel används vanligtvis för väggar medan klinkers används för golv. Det finns dock olika typer av keramiska plattor och beroende på hur de tillverkas och vilka ingredienser som blandas in har plattorna olika egenskaper.

Hur du väljer rätt kakel eller klinker för dina behov

Kakel är ett populärt val för golv och väggar, men med så många alternativ kan det vara svårt att veta vilken typ av kakel som passar dina behov. Här är några saker att tänka på när du väljer kakel:

– Platsen: Kakel kan användas både inomhus och utomhus, men vissa typer lämpar sig bättre för specifika platser. Till exempel är porslinskakel ett bra val för områden med hög trafik eller områden som utsätts för fukt, medan glaskakel passar bättre för backsplashes eller accentväggar.

– Användningen: Kakel kan också användas för olika ändamål. Vissa kakelplattor är utformade för golvbeläggning, medan andra är bättre lämpade för väggar. Se till att välja rätt typ av kakel för den avsedda användningen.

– Stilen: Kakel finns i många olika färger, former och stilar. bläddra bland proverna för att hitta ett kakel som passar din personliga stil.

– Budgeten: Kakel kan vara ganska dyrt, så det är viktigt att sätta upp en budget innan du börjar handla. När du har bestämt hur mycket du är villig att spendera kan du begränsa dina alternativ och välja det bästa kakelplattan för dina behov.

Välj rätt kakel

Plattor är ett utmärkt sätt att ge ditt hem stil och personlighet. De finns i alla former, storlekar och färger, så du kan verkligen låta din kreativitet flöda. Innan du börjar handla kakel är det dock viktigt att tänka på funktionen hos det rum där de ska installeras. Om du till exempel planerar att kakla en backsplash i köket vill du välja plattor som är lätta att rengöra och värmebeständiga. På samma sätt, om du ska kakla ett badrumsgolv, måste du välja plattor som är halksäkra och vattentäta. När du har bestämt dig för de funktionella kraven för ditt kakelprojekt kan du börja handla efter den perfekta stilen som kompletterar din heminredning. Med så många alternativ finns det garanterat en kakelplatta som är perfekt för ditt nästa projekt. Oavsett projekt så hittar du alltid rätt material hos Klinkerhuset som just nu kör 20% rabatt på hela sortimentet!