LOADING

Type to search

Hus & Hem

Välja mellan tak med PVC duk eller papptak

Share

Renoverar du hemma och undrar om du ska begära in offert från specialist på tak med PVC duk, eller om det ska vara en takläggare av papptak? Smidigaste är om du väljer en erfaren specialist på takläggning av båda sorterna som kan gällande regelverk för detta och vet vad som ska tillämpas på vilket ställe. Befinner du dig på nedan orter i Småland kan du kontakta exempelvis VH tak.

Takrenovering och takläggning med PVC duk

När du ska renovera ett tak så kan det ursprungliga materialet vara av plåt eller papp, men det kan även legat tegelpannor. Tidigare så renoverade man tillbyggnader och liknande med plåttak och papptak även om det hade låg lutning. Det är inte lämpligt idag då det är lätt att det via en låg lutning på plåttak kan bli en kapillär verkan som drar in fukten i utrymmet under. Det kan ta tid innan denna fuktskada upptäcks. Ska du ersätta en plåt eller ett papptak så kontrollera om takvinkeln är anpassad för just den beklädnaden du tänkt.

Det kan även vara att den som byggt ut använt tunga takpannor och du har fått en sättningsskada i huset för att den delen sjunkit. I mellanrummet kommer det då läcka in vatten som leder till fuktskador. En erfaren takläggare kan gällande byggnormer och kan hjälpa dig vidare.

Har du ett platt garagetak som tidigare hade papptak och grus ovanpå, då kan det vara en bra ersättning med en PVC duk istället som skapar en fuktsäker barriär, med bättre vattenavrinning.

Takbesiktning, renovera taket eller en erfaren takläggare på Gotland

Har du ett sommarställe eller boende på Gotland och du har en viss period när du vill lägga om ditt tak på Gotland. Är alla Gotländska hantverkare upptagna så kan du ta in hjälp från fastlandet av exempelvis VH tak som normalt befinner sig i Kalmar Län och arbetar men som även kan ta uppdrag på Gotland, med lite framförhållning.

Behöver du du hjälp med att lägga om tak, renovera tak, Takbesiktning och behöver anlita en erfaren takläggare, samt befinner du dig på följande orter?

  • Kalmar
  • Nybro
  • Oskarhamn
  • Hultsfred
  • Målilla
  • Västervik
  • Vimmerby
  • Gotland