LOADING

Type to search

Nyheter

Antal hunddagis ökar exponentiellt med hög efterfrågan

Share

Ett hunddagis är ett hem för hundar på dagen. På hunddagiset så tas personal hand om hunden medan matten/hussen arbetar, vanligtvis mot en avgift. Hundar som vistas i hunddagis behöver vanligtvis vara försäkrade och vaccinerade. Olika hunddagis har olika regler och även villkor att följa. En typisk grej som är olika är vilka typer av hundar, vissa hunddagis är mer inriktade mot mindre hundar och vissa hunddagis är inriktade på större hundar.

Regler för hunddagis

I Sverige får man inte lämna sin hund ensam hemma en hel dag och enligt Svenska Kennelklubben så ska inte en vuxen hund var ensam utan tillsyn i längre än max 5 timmar. Detta har lett till en stor ökning av antalet hunddagis som finns runt om i landet. Efterfrågan har varit hög på grund av detta. För att driva ett hunddagis behövs vanligtvis nödvändigt att få tillstånd från länsstyrelsen. Lokalerna måste även godkännas av länsstyrelsens kommitté och uppfylla vissa krav.

Nytt hunddagis i Stockholm

Snart är det dags för ett helt nytt småhundsdagis att öppna i Stockholm. Det är inget mindre än MyDogCare som öppnar upp på Jungfrugatan 58 på Östermalm. Helt nya och fräscha lokaler som slår upp portarna i April. Något som gör just detta hunddagiset unikt är att dem erbjuder paketpris beroende på vad som passar. Det som ingår i alla deras paket är dagliga promenader och kloklippningar i månaden. Dem erbjuder även tjänster som hundtvätt, tandborstning, pälstrimning och även hämtning och lämning hemma hos dig som kund.