LOADING

Type to search

Teknik

Laboratorieutrustning inom Biotech

Share

Biotech eller som det heter på svenska Bioteknik är en kombination av biologi och teknik. Det handlar främst om hur biologi kan användas inom tekniska lösningar, som t.ex. att använda celler för att skapa något tekniskt. Bioteknik är ett väldigt brett område och verkar inom flera arbetsområden, främst så handlar bioteknik om läkemedel och medicin men det kan också handla om biotekniska livsmedel. En av de främsta upptäckterna som även var genombrottet för bioteknik var när Alexander Fleming upptäckte penicillinet som har haft en stor betydelse för våran existentiella historia.

För att lyckas uppfinna något eller ens skapa något inom bioteknik så behövs laboratorieutrustning. Milmedtek är ett företag som erbjuder högkvalitativa laboratorieutrustning för labbteknik och industriteknik. Dem erbjuder bland annat produkter som klimatkammare, klimatskåp, säkerhetsbänk, precisionsvåg och anaerobbox.

Klimatkammare är en produkt som låter dig ha full kontroll av temperatur och luftfuktighet. Denna produkt används allt som oftast industriteknik och labbteknik för att utföra tester. Det den gör är att du kan testa ditt prov i olika stabilitetstest och klimattest för att se hur den varieras i miljöförhållanden. Ett klimatskåp fungerar på samma sätt som en klimatkammare fast den är oftast i en mindre modell, nästan som ett litet skåp och har en storlek från 25 liter och uppåt.

Utbilda dig inom bioteknik

I Sverige erbjuder flera högskolor och universitet utbildning inom bioteknik, bland annat Linköpings universitet och Högskolan i Borås. Du kan även läsa som civilingenjör med fokus på bioteknik på KTH. Utbildningarna syftar till att ge kunskap som kan revolutionera områden som medicin, material och livsmedel.