LOADING

Type to search

Uncategorized

Åtta idrottsutövare nominerade till Bästa idrottare

Share

I slutet av november presenterades namnen på alla nominerade till Idrottsgalan. Idrottsgalan hålls i januari varje år och det delas ut priser till årets mest spektakulära idrottare. Den här gången är det idrottsutövare från åtta olika sporter som tävlar om priset för bästa manliga respektive kvinnliga idrottare. 

Årets bästa manliga idrottare

Det är fyra herrar som är nominerade till årets pris. 

Daniel Ståhl

Diskuskastaren Daniel Ståhl fick priset som bästa idrottsman förra året. Nu är han nominerad igen. Förra året vann han guld under VM i Doha. I år har han vunnit SM-guld och kastat ett världsårsbästa på 71,37 meter. Det är hans hittills näst längsta kast. 

Victor Hedman

NHL-proffset Victor Hedman är en värdig kandidat. I år vann hans lag, Tampa Bay Lightning, Stanley Cup. Det är andra gången som TB Lightning vinner slutspelet. Spelbolagen som skriver om sport och ishockey bettingtips har nu klubben som favorit inför nästa säsong. Oddset för att de vinner igen är 9.00. 

Hedman blev även utsedd till ligans Most Valuable Player. Om han vinner priset som Årets manliga idrottare blir han den första ishockeyspelaren att ta emot priset. 


Armand Duplantis

Ytterligare en friidrottare är nominerad till priset. Stavhopparen Armand Duplantis har redan prisats för sina prestationer. Han har fått ta emot Bragdguldet och blivit utsedd till årets friidrottare. Under året har han slagit världsrekord i både inomhus- och utomhustävlingar. Rekordhoppet inomhus är nu 6,18 m medan utomhusrekordet är 6,15 m. 

Zlatan Ibrahimovic

Bland de nominerade finns också fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Zlatan tilldelades tidigare i år Guldbollen, vilket är ett pris som han har vunnit tolv gånger. Den 39-årige svensken har haft en bra start på säsongen i AC Milan och han verkar vara i sitt livs form.  

Årets bästa kvinnliga idrottare

Även i damkategorin finns fyra personer från fyra olika sporter. 

Isabelle Haak

Volleyboll är kanske inte Sveriges största sport, men vi har en av världens bästa spelare. Isabelle Haak värvades förra året till det turkiska proffslaget Vakifbank Istanbul och jagar en Champions League-titel. Haak har redan hunnit spela i flera storlag och hon har vunnit anfallsligor, SM-guld och blivit utsedd till Most Valuable Player. 


Sandra Näslund 

Sandra Näslund tävlar i skicross och är en av Sveriges främsta utövare. Hon blev den första svenska skicrossåkaren att vinna VM-guld. Säsongen 2019/2020 vann hon världscupen i skicross. Hon är inte främmande för att motta priser på Idrottsgalan. 2015 tilldelades hon Lilla Bragdguldet och priset för Årets nykomling. 


Linn Svahn 

Ytterligare en skidåkare är nominerad, men den här gången är det i längdskidor. Linn Svahn debuterade i landslaget 2019 och säsongen 19/20 vann hon hela sprintcupen. Totalt slutade hon etta tre gånger och trea en gång. Hon är den andra svenskan som har vunnit en världscuptitel i längdskidor. 


Anna Wijk

Det sista namnet bland de nominerade damerna är innebandyspelaren Anna Wijk. Tidigare i år blev hon för fjärde gången utsedd till världens bästa innebandyspelare. Hon vunnit VM-guld sex gånger och vunnit SM-silver och SM-guld med KAIS Mora. I maj meddelade hon att hon lämnar sin klubb efter tio år för att börja spela i Storvreta. 

Alla åtta idrottare har möjlighet att vinna. Alla åtta är befogade att vinna. Frågan är bara vilka två det blir.