LOADING

Type to search

Hälsa

Bli en kostrådgivare och förändra människors kostvanor

Share

Har du stort intresse för kost och hälsa och vill hjälpa människor att ändra sina kostvanor för att må bättre? I så fall kan jobbet som kostrådgivare vara ett perfekt yrke för dig. En kostrådgivare coachar, inspirerar och på olika sätt assisterar individer till ett bättre och mer hälsosamt liv. Du arbetar med hälsovägledning genom att skapa mål för att hjälpa individer att komma i form och må bättre.

Kostrådgivare kräver djupa kunskaper och insikter inom områden som nutrition och näringslära. I takt med att allt fler individer blir medvetna om hur viktig kosten är för hälsan och välmåendet, ökar efterfrågan på rådgivare och anställda med meriter inom områden som träning, motion, näringslära och hälsa.

Inom området kost och näringslära finns det många olika nischer och kostrådgivare kan specialisera sig på en eller många inriktningar, alternativt vara en generalist som har kunskaper om många olika nischer.

Arbetsplats

Ni kan kombinera arbete som diplomerad kostrådgivare och som ex. hälsopedagog eller med annat arbete inom hälso- och sjukvård alternativt socialtjänsten.

Efter genomgången utbildning har du en väldigt bred grund att stå på. Utbildningen ger dig de kunskaper som krävs för att inleda din karriär som kostrådgivare. Ni kan inleda arbetet omedelbart mot privatpersoner, grupper och företag, med coachning samt rådgivning.

Du kan också göra karriär inom den offentliga sektorn såsom vårdcentraler, hälsoanläggningar, Spa hotell, Rehab center, sjukvården, Gym och fitnessanläggningar. Äldrevården såsom hemtjänsten dagcenter, sjukhem. Barnomsorgen, som dagis, förskola och skola.