LOADING

Type to search

Sverige

Byggnadsställningar i hög kvalité

Share

När det kommer till att använda byggnadsställningar på byggen så finns det viss grundläggande information som man bör ta del av innan man sätter igång arbetet. Det handlar dels vad en byggnadsställning är, vad det finns för risker och hur man kan förebygga så att olyckor inte sker.

Vad är en byggnadsställning?

En byggnadsställning är en sammansättning av flera komponenter som bygger en ställning i syfte att kunna komma högre upp och arbeta. Den har däremot några olika syftesområden oftast beroende på vilken bransch man befinner sig i. T.ex. på en arbetsplats så kan en byggnadsställning användas som tillträdesled. Den kan vara byggd och utformad på ett sätt som gör att ställningen kan användas för att arbeta på men också som fallskydd när man arbetar högre upp.

Olika typer av byggnadsställningar

Tobit är Norrlands största leverantör av byggnadsställningar av högsta kvalitet. Här hittar ni ett brett sortiment av flera olika typer av byggställning. Det finns nämligen lite olika typer av byggställningar, bland annat ramställning, rullställning och hantverkarställning.

Rullställning

En rullställning är fristående och har fyra låsbara hjul. Denna typ av ställning är effektiv när man förflyttar sig och brukar användas inomhus främst inom handel.

Hantverkarställning

En hantverkarställning är lik en rullställning men får inte överskrida 2 meter höjd och endast en person får befinna sig på ställningen åt gången.