LOADING

Type to search

Nöje

Det mest intressanta värvningarna i Premier League 20/21

Share
Källa: Pexels

Det är dags för ännu en Premier League-säsong. Det regerande mästarna, Liverpool FC, stod för en minst sagt imponerande fjolårsssäong, men står nu inför en svår uppgift om de ska kunna försvara titeln. Det har värvats på bred front och detta är en summering av några av det mest intressanta värvningarna.

Arsenal

Gabriel Magalhães har värvats in från Lille. En mittback som förhoppningsvis kan lösa den skakiga defensiv som London-laget visat upp under många år. Han är inte ett lika ”stort namn” som William Saliba, men sannolikt desto mer betydelsefull för laget.

Aston Villa

Ollie Watkins har värvats in från Brentford. Aston Villa hade problem med målskörden förra säsongen, där nyförvärvet Wesley Moraes inte lyckades som önskat. Watkins är oprövad i Premier League, men kan visa sig vara nyckeln för att Villa ska hänga kvar nästa säsong.

Chelsea

Det är svårt att inte imponeras av kvalitéten på värvningarna som Chelsea har fått in. De har fått in toppspelare på bred front; Timo Werner, Kai Havertz och Hakim Ziyech är alla oerhört intressanta offensivt, samtidigt som spelare som Thiago Silva och Ben Chilwell kommer stärka defensiven. Havertz är en av det allra mest lovande tyska talangerna och det ska bli oerhört intressant att se honom i Premier League. Chelsea står just nu i 11,00 att vinna Premier League, så för den som är intresserad av sportsbetting på till exempel bet365 kan laget vara en potentiell outsider.

Källa: ”FIFA Friendly Match Austria vs. Brazil 2018/06/10 in Vienna/Ernst-Happel-Stadium. Picture shows Thiago Silva (BRA)” av Granada (CC BY-SA 4.0)

Crystal Palace

Eberechi Eze var dominant i The Championship med QPR och får nu chansen att visa upp sina kvalitéer i Premier League. Han kan bilda ett intressant radarpar med Wilfried Zaha i London-lagets offensiv.

Everton

Everton har likt Chelsea imponerat på transferfronten. De har mer eller mindre fått in ett helt nytt mittfält, med James Rodriguez som stjärnvärvning, utöver spelare som Allan och Doucoure. De har saknat kreativitet på mittfältet under de senaste säsongerna, så det ska bli ytterst intressant att följa Carlo Ancelotti och hans mannar under den kommande säsongen.

Leeds

Rodrigo är den som ska hjälpa nykomlingen att hålla sig kvar i Premier League. Han har varit tongivande i Valencia under fem år och även presterat bra i Spaniens landslag. Det är Leeds dyraste nyförvärv genom tiderna och frågan blir om han håller för trycket. De har även lagt krut på Helder Costa från Wolverhampton, som imponerade mer i The Championship än Premier League, men som fortsatt kan visa sig vara ett nyttigt tillskott.

Manchester City

Nathan Aké har imponerat i ett annars darrigt Bournemouth-försvar. City har inte imponerat med majoriteten av sina försvarsnyförvärv under det senaste åren, men detta känns som ett väldigt intressant nyförvärv. Kan han utvecklas likt sin holländska landsman, Virgil van Dijk?

Wolverhampton

Wolverhampton, eller ”Lilla Portugal” som de snart kan kallas har fått in den oerhört talangfulle Fábio Silva från Porto. Han är blott 18 år gammal, men trots sin ringa ålder har Wolves lagt 40 miljoner euro på portugisen.  En spelare som fortfarande är under utveckling och som sannolikt kan blomma ut rejält i en bra omgivning.

Detta är blott ett fåtal av alla intressanta värvningar som gjorts. Det återstår att se vem som blir årets fynd.