LOADING

Type to search

Nöje

Flyga flygdrake på sommaren

Share

Snart är sommaren här och tyvärr så verkar det som att den kommer bestå av hemester. Den pågående pandemin gör att vi tvingas spendera semester hemma och då gäller det att kunna göra det bästa av situationen. Med nya spännande leksaker som studsmatta, pool, ny cykel så kan man roa sig länge. En annan grej som man kan använda för att roa sig under sommaren blåsiga dagar är flygdrake. Den gamla klassiska leksaken som uppfanns i Kina för 1500 år sedan är numera en spännande leksak för barn.

Numera har flygdraken utvecklats och vi svenskar symboliserar dem främst som leksaker. En flygdrake är en slags drake, som består av olika mönster och ett rep som du håller och sedan skickas upp i luften. Draken tar fart och flyger med vinden. En annan sak med flygdrakar är att använda den som ett sportverktyg, du kanske inte tänker på det, men inom kitesurfing är till exempel tekniken densamma. Där kan du följa drakens vindhastighet på en surfbräda i vattnet. Meteorologer använder också drakar för att observera vinden, till exempel för att se om den är lämplig för flygning i ett flygplan.

Köp din flygdrake på nätet

Drake.nu hittar du ett stort utbud av flygdrakar men även vindsnurror och vindstrutar. I deras sortiment hittar du bland annat dem största Disney figurerna och dem häftigaste flygdrakarna.