LOADING

Type to search

Teknik Företagande

Fördelar med vattensstrålekärning för finecut och microskärning

Share

Det finns fördelar med vattenstråleskärning för finecut och microskärning, jämte laserskärning. Laserskärning är användbart i många syften. Men det skonar inte materialet på samma sätt som vattenstråleskärning och vattenskärningstekniken gör.

Detta gör vattenstråleskärning effektivare vid finecut och microcut tillverkning av produkter. Vattenstråleskärning är ett utmärkt sätt att snabbt ta fram prototyper på. Vattenskärning är även ett miljövänligare sätt att tillverka dessa på.

Spara in på efterbehandling med effektiv och miljövänlig vattenskärning

Eftersom att vattenskärning minskar det efterarbete som behöver utföras så passar vattenskärningstekniken utmärkt för microskärning (microcut), som är en abrasiv metod och därför kallas detta även för abrasiv vattenskärning.

Genom att använda abrasiv vattenskärning slipper du även slösa på material och du kan direkt skapa tydliga mönster och kanter direkt. Du kan på så sätt tillverka finmekaniska delar, smycken och skära ut avancerade mönster.

Vattenskärning är ett perfekt alternativt till laserskärning

Vattenstråleskärning och laserskärning är två populära metoder för att skära material. Båda har sina för- och nackdelar, men på det hela taget är vattenskärning en betydligt mer mångsidig och exakt metod.

Här är några av fördelarna med vattenskärning och vattenstråleskärning:

  • Vattenskärning är ett idealiskt alternativ till laserskärning.
  • Kan användas för mikroskärning (microcut) och finskärning (finecut).
  • Vattenskärning är en mångsidig metod.
  • Kan skära i praktiskt taget det flesta material.
  • Extremt exakta skärningar.
  • Ingen värmepåverkad zon.
  • Kan användas för en mängd olika tillämpningar.

Behöver du ändå hantera andra produkter med efterbehandling som brotschning, gradning eller kantpressning. Då kan din expert på vattenstråleskärning även hjälpa dig med detta. Samt med högsta precision och perfekta resultat.

Om du behöver skära flera olika typer av material är vattenstråleskärning ett bra sätt för att utföra detta. Genom att vända dig till en leverantör som kan utför det mesta av tillverkningen och precisionsarbetet så kommer du spara mycket tid.

Genom att vattenskärningsteknik är en kall bearbetning så behåller du även materialets egenskaper. Laserskärning värmer istället upp materialet och förändrar egenskaper i materialet vilket inte alltid är önskvärt. Vattenskärning är en miljövänlig metod för att skära ut detaljer ur material.